Galéria: Az Újbudai Nárcisz Futáson 160 gyermek futott a gondoskodóbb jövőért

Honlapunk már beszámolt arról, hogy első alkalommal rendezte meg a Magyar Hospice Alapítvány a Bikás Parkban az Újbudai Nárcisz Futást. A május 18-i jótékonysági eseményről készült legjobb fotók láthatóak az alábbiakban.

Mintegy 160 gyermekkel képviseltette magát az Aga utcai Carl Rogers Személyközpontú Óvoda és Általános Iskola, a Vadaskert Általános Iskola, illetve a Újbudai Bocskai István Általános Iskola.

 

Az eseményen résztvevők több mint 83 ezer forint adományt is összegyűjtöttek, ezzel 28 ápolási órát adtak négy súlyos beteg gyermeknek, Bencének, Mirának, Flórának és Dánielnek.

 

Az Újbuda Önkormányzata és az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. támogatásával megrendezésre került eseményen a hivatal munkatársai is aktív szerepet vállaltak.

 

A csapatok érkezés után sárga szalagokat kaptak, majd a rövid köszöntők után a bemelegítés következett, hogy aztán a két kijelölt távon elinduljon a gyermekek futása. A futók a célbaérkezéskor Túró Rudit és kakaót kaptak, illetve hazavihetett mindenki egy könyvjelzőt, vagy egy kis matricát a Magyar Hospice Alapítvány jóvoltából.

 

A zenés rendezvényen játszóterezni is lehetett, a szervezők pedig remélik, hogy jövőre még többen ott lesznek majd az Újbudai Nárcisz Futáson, amelynek fontos célja, hogy a felnövő gyermekek egymásra figyelő, gondoskodó, másokért felelősséget vállaló felnőttekké váljanak.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA