Együtt sikerülni fog! – Oltásra buzdító kampányt indít a BEAC

"Együtt sikerülni fog!" jeligével, a koronavírus elleni oltásra való regisztrációra ösztönző kampányt kezd a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club.

A BEAC szervezőit, szakosztályait, sportolóit is nehezen érintette az elmúlt egy év. 2020 márciusában, közel egy éve "Sport mindenkor" jeligével az otthoni, online sportolásra felhívó kampánnyal indult a pandémia okozta új helyzetre való átállás.

 

Az elmúlt egy évben folyamatosan új helyzetekkel kellett megküzdenünk otthon, az egyetemen, a munkánkban, a sportéletben. Edzések és versenyek maradtak el. Edzők kezdtek más munka után nézni, a BEAC szakosztályainak, kollégáinak mindennapjai, anyagi helyzete, fennmaradása került veszélybe. A klub a sportolók egészségét mindig szem előtt tartva próbált mindenkinek segítséget nyújtani a hosszú, hideg téli napok idején is azzal, hogy online sportolási lehetőségeket biztosított, sportolásra buzdított - olvasható a klub közleményében.

 

A kialakult helyzet fenntarthatatlansága miatt a klub vezetői, dolgozói kötelességüknek és felelősségteljes döntésnek érzik, hogy állást foglaljanak az oltással kapcsolatban, és minél szélesebb körben buzdítsanak az oltásra való regisztrációra, hiszen csak így térhet vissza mihamarabb mindannyiunk élete a megszokotthoz.

 

- Feladatunknak érezzük, hogy mi, a klub tagjai, dolgozói, sportolói és edzői az egészség ügye, a sport ügye mellé álljunk. A klub kérésére olyan sportolók, edzők, és szakemberek álltak a kampányunk mellé, és lettek annak arcai, akik több ezer fő számára tartanak hétről, hétre edzéseket, adnak tanácsot, vigyáznak sportolóik egészségére. Hiteles és a közösségükért aggódó, felelősséget érző szakemberek mindannyian. Köszönjük nekik a klub nevében, hogy egy ilyen fontos ügy mellett foglalnak állást – nyilatkozta Simon Gábor, a BEAC igazgatója.

 

A BEAC Atlétikai Szakosztályának veterán sportolója, Dr. Horkay Ferenc szívsebész, valamint az NB I-ben szereplő női kosárlabdacsapat orvosa, Dr. Dobos József egy-egy velük készült interjúban hívják fel a figyelmet az oltás fontosságára.

 

A kampányhoz – melyben az oltásra és az azt megelőző regisztrációra hívják fel a figyelmet – csatlakozott Csere Gáspár, a BEAC olimpikon atlétája, a klub elnökségi tagja, Szabó László, a klub alelnöke, labdarúgója, egyben a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, valamint az Erőnléti és Fitnesz-, Labdarúgó-, Szabadidősport és Cheerleader szakosztály edzői és sportolói is kiálltak az ügy mellett.

 

 vakcinainfo.gov.hu”

 

A kampánnyal a BEAC közösségi média oldalain, honlapján, valamint a klubbal együttműködő egyetemi és egyéb sport szervezetek felületein találkozhatnak az érdeklődők.

 

"A 2020-as év legnagyobb sikere, hogy életben tudott maradni a sportélet" - interjú Laklóth Annával, a BEAC női kosárlabdacsapatának sportigazgatójával

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA