Téli Ovi Olimpia

A sport népszerűsítésén túl ennek a rendezvény egyik legfőbb célja, hogy megmutassa, milyen jó együtt sportolni – mondta Molnár László alpolgármester.

Szerinte a gyerekek jobban élvezik a mozgást ha a többiekkel együtt, valamilyen szervezett formában teszik azt. Ráadásul ezeket az eseményeket mindig valamilyen ünnep köré szervezi az önkormányzat, ilyenkor a kelleténél több ételt fogyasztunk, és bár az ünnepi falatok különösen finomak, nem feltétlenül egészségesek. Fontos célkitűzés, hogy a gyerekek tisztában legyenek azzal, hogy az egészségre káros életmódot mozgással remekül lehet kompenzálni.


Az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. évente kétszer rendezi meg a sporteseményt, lebonyolításában ez alkalommal a Fit Kid segédkezett. Különleges hangsúlyt fektettek a koordinációs és ügyességi feladatokra. Az óvónők minden évben lelkesen készülnek a sporteseményre és a tornafoglalkozásokon készítik fel a gyerekeket a sorversenyekre.

– Nagy élmény egy ilyen rendezvény a gyerekeknek. Nagyon izgultak és általában sokáig emlegetik, de leginkább az ajándékoknak örülnek – árulta el Bartháné Noémi, a Szent Imre Városi Óvoda Alsóhegy Utcai Telephelyének óvodapedagógusa. A csomagban idén mikulásos pólót, mandarint, kulacsot valamint mikulásos és hóemberes labdát találtak a gyerekek.

Címkék: 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA