"Válassz Sportot Újbudán! - több ezren választották idén is a kerület legnagyobb sportrendezvényét

Ismét nagy sikerrel zajlott le a "Válassz Sportot Újbudán" a a Sport11 Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpontban. Többezer gyermek és családtagjaik választották a kerület legnépszerűbb és immáron tizedik alkalommal megrendezésre került sporteseményét 2021-ben is.

Ismét kiemelt érdeklődés mellett, sokezer gyermek és felnőtt, mintegy 70 kitelepülő egyesület és 40 sportág részvételével került - immáron tizedik alkalommal - megrendezésre a "Válassz Sportot Újbudán!", amelynek újra a Sport11 Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpont adott otthont szeptember 11-én.

 

A Kánai úti létesítményben már reggel kilenckor megkezdődtek az események, rögtön a kerületi iskolások regisztrációjával, akik ismét nagy számban jelentek meg családjaikkal együtt, de Budapest más városrészeiből is szép számmal érkeztek a sport iránt rajongó és érdeklődő látogatók.

 

 

Az esemény hivatalos megnyitóját a külső nagyszínpadon dr. László Imre, Újbuda polgármestere, Molnár Gyula, a XI. kerület parlamenti képviselője és Simon Károly, kerületi sportvezető, az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. ügyvezetője részvételével tartották meg.

 

- Köszönöm Simon Károlynak és csapatának, hogy létrehozták, megtervezték és megvalósították ezt a mai rendezvényt. A sporttal kapcsolatban nekem tényleg fantasztikus élményeim vannak, hiszen azért benne voltam ennek a sűrűjében korábbi válogatott sportolóként, nemzetközi tisztségviselőként, európai szövetségi alelnökként, két olimpián történő részvétellel.

 

A sport nem egyszerűen szórakozás, nagyon sok minden van mögötte és nagyon sok mindenre megtanít bennünket. Megtanít arra például, hogy sikert csak nagyon kemény és céltudatos munkával lehet elérni. Magyarul terv szerint kell készülni egy-egy eseményre. Megtanít arra is, hogy ugye a siker záloga a kemény munka, de ez nem mindig párosul egyébként azzal, hogy elérjük azt a célt, amit szeretnénk, meg kell tanulni azt is, hogy a kudarcot időnként elviseljük és abból próbáljunk építkezni. A sport az életre nevel bennünket és sok mindent ad.

 

Ilyen például egy olimpiára történő kijutás, ami fantasztikusan nagy dolog és már önmagában véve egy komoly címet jelent, de hogy ha egy olimpián valaki a dobogóra állhat, annál a sport világában szebb nincsen, hiszen ez négyévenként történik és nem kevés sportoló esetében a sportpályafutásnak a betetőzését jelenti. Én hála Istennek tanúja lehettem ilyen sikereknek, hiszen orvosként és zsűritagként is dolgoztam kint az olimpiákon és például egy olyan sportág három aranyérmét is láthattam, amelynek képviselői majd most dobogóra fognak lépni, és beszámolnak arról a nagyszerű eredményről, amit elértek. Az olimpiára és a paralimpiára kijutott sportolóinkat dicséret és elismerés illeti, úgyhogy engedjétek meg, hogy arra kérlek benneteket, hogy az ő sikereikre, az ország fantasztikus képviseletében betöltött szerepükre való tekintettel próbáljatok egy pillanatra megállni és megtapsolni ezeket az embereket, ezeket a fiúkat és lányokat. Hajrá magyarok! - mondta beszédében Újbuda polgármestere.

 

- Én is szeretettel és tisztelettel köszöntök mindenkit! Nagyon köszönöm, hogy ilyen szép számmal eljöttetek! Köszönöm, hogy itt vannak résztvevőként a gyerekek, sportolók, egyesületek, egyesületi vezetők, több mint 40 egyesület, sportszervezet képviselteti ma magát és ez külön öröm számunkra, mint ahogy az is, hogy ebben a jó időben tudtuk megrendezni ezt az eseményt. 2020-ban sajnos a járvány miatt nem sikerült, de most kettőzött erővel készültünk. Nagyon köszönöm kollégáimnak, az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. munkatársainak, akik létrehozták ezt a rendezvényt és Újbuda önkormányzatának, amely pedig támogatja ezt az eseményt. Mindenkinek jó szórakozást, tartalmas kikapcsolódást kívánok és aki még nem találta meg a sportját, a hozzá illő sportágat, annak pedig jó választást kívánok! Hajrá Újbuda! - nyitotta meg az eseményt Simon Károly.

 

 

A nyitóbeszédeket követően pódiumra lépett két olimpiai bronzérmes kerületi vízilabdázó, az OSC-Újbuda két kiválósága, Hárai Balázs és Manhercz Krisztián, akik beszámoltak a Tokióban átéltekről.

 

 

A szintén újbudai kötődésű paralimpikonok is szép eredményekkel tértek haza Japánból: az asztaliteniszező Arlóy Zsófia délelőtt, a vívó Osváth Richárd pedig délután, ugyancsak a kültéri színpadon mesélte el ötkarikás élményeit. Munkájuk és eredményeik elismeréseként emlékérmet vehettek át a kerület vezetőitől. Ugyancsak kilátogatott a rendezvényre Szász Emese, olimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes magyar párbajtőrvívó, aki szintén a nagyszínpadon beszélt sportbéli tapasztalatairól.

 

Kellenek ezek a rendezvények, főleg most, az olimpia, a paralimpia után talán a szülők is nagyobb lendületet vesznek, és jobban elhozzák a gyermekeiket sportolni. És ahogy láttam, szinte minden sportág képviselteti magát. Úgyhogy meg lehet találni, hogy körülbelül az adott gyermekhez milyen sportág illik, mi tetszik, ki tudja próbálni. Úgyhogy én azt gondolom, hogy ez egy nagyon jó kezdeményezés és rendezvény, szükség van rá, és minél több ilyet kellene tartani az országban

- mondta Osváth Richárd az eseményről az Újbuda TV-nek. 

  

A nyárias időjárás idén valóban a kegyeibe fogadta a résztvevőket és vendégeiket, akik számtalan program és sportolási lehetőség közül választhattak az egyesületi sátraknál, a pályákon, a két színpadnál vagy épp a medencékben, illetve a tornacsarnokban. A résztvevők (kicsik és nagyobbak) vidám, játékos formában ismerkedhettek meg a népszerű és a kevéssé ismert, ám annál érdekesebb sportágakkal.

 

A nagyszabású és ezúttal is ingyenes családi esemény legfőbb célja ismét az volt, hogy minden gyermek találjon rá a számára legkedvesebb sportágra, és egyúttal arra az újbudai egyesületre is, ahová örömmel járna majd edzeni. A kerületi topklubok (OSC, MAFC, BEAC) pedig személyes jelenléttel is igyekeztek minél több gyermeket és fiatalt meggyőzni a sportolás fontosságáról.

 

 

A vizes sportok is bemutathatták magukat a rendezvényen, a Swimwars úszásoktatás-bemutatót tartott, de szintfelmérés, sőt, búvárkodás és vízilabdaedzés-bemutató is szerepelt a programban, utóbbit természetesen a kerület élvonalbeli pólócsapata, az OSC-Újbuda szolgáltatta.

 

 

Az újbudai tánccsoportok színes és érdekes előadásokon mutatták meg magukat, de komoly érdeklődésre tartottak számot a harcművészeti bemutatók is. 

  

 

A beltéri színpadon kapott helyet a nyáron nagy népszerűségnek örvendő, a Bikás Parkban futott "sIKERtorna", amelyen az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. munkatársai és ikerpárja, Németh Kata és Németh Nóra tartott edzést az érdeklődőknek.

 

  

A kerületi általános iskolák között külön versengés is zajlott, a tömegesítési verseny eredményhirdetésekor pedig kiderült, hogy ezúttal a Petőfi Sándor Általános Iskola képviseltette magát a legnagyobb létszámban a rendezvényen, megelőzve a Kelenvölgyi Általános Iskolát és az Újbudai Ádám Jenő Általános iskolát - mindhárom oktatási intézmény értékes sportszerutalvánnyal gazdagodik.

 

A szombatot a kiváló énekesnő, Kollányi Zsuzsi koncertje tette még színesebbé délután.

 

DG


 

Az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. ezúton is köszönetét fejezi ki minden résztvevőnek, kilátogatónak, az egyesületeknek, a szervezésben résztvevő munkatársainak és Újbuda Önkormányzatának a szombaton tizedik alkalommal megrendezésre került "Válassz Sportot Újbudán!" ismét nagyszerű hangulatú és reményeink szerint minden ott lévő gyermeknek, illetve ifjú sportolónak, családoknak, az edzőknek és előadóknak felejthetetlen élményeket szerző esemény létrejöttéért!

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA