Újbudáról indul és ott is ér véget a 35. Wizz Air Budapest Félmaraton

Szeptember 6-án az ELTE Lágymányosi Campusától indul Magyarország legnépszerűbb félmaratonijának mezőnye, amely egy hatalmas, a Petőfi és az Árpád hidat is érintő Duna-parti kört megtéve ugyanoda érkezik vissza.

A tavaly 15000 indulóval elrajtolt Wizz Air Budapest Félmaraton 2020-ban sem maradhat el, szeptember 6-án, vasárnap kerül megrendezésre az évről évre nagy sikerű rendezvény. A résztvevők a 21,1 km-es, 10 km-es vagy 2,3 km-es távot is lefuthatják egyénileg, párban, vagy akár trióban, ráadásul Budapest, sőt, egész Európa egyik legszebb panorámája kíséri majd őket.

 

A rajt és cél helyszíne Újbuda lesz: a Pázmány Péter sétánynál, az ELTE Lágymányosi Campus előtti útszakaszon indul el és érkezik meg majd a mezőny. Ez a világörökségi panorámával és a Margitszigettel fűszerezett útvonal Európa egyik leglátványosabb félmaratonjává teszi az eseményt.

 

Különleges biztonsági és egészségügyi óvintézkedések

 

A verseny (amely egyben országos félmaratoni bajnokság is) szervezői maradéktalanul betartják a hatóságok által előírt, illetve javasolt egészségügyi óvintézkedéseket, így biztosítva a résztvevők, illetve a szurkolók egészségét. 

 

Ennek megfelelően az alábbi különleges biztonsági és egészségügyi óvintézkedéseket vezetik be: – rajtszámátvétel csak a nevező tünetmentességére vonatkozó felelősségvállalási nyilatkozat aláírásával lehetséges – a helyszíni versenyközpontba való belépés előtt mindenkinek megmérik a testhőmérsékletét – a versenyközpontba és a rajtzónákba kizárólag maszkban léphetnek be a futók – a rajtoltatás néhány száz fős csoportokban történik A szervezők felhívják a figyelmet a felelősségteljes magatartásra, és megkérik a résztvevőket a megfelelő távolság megtartására. A helyszínen kézfertőtlenítő pontokat helyeznek ki, és rendszeresen fertőtlenítik a résztvevők által használt tereket, eszközöket.

 

A művészvilágot ezúttal Cser Krisztián operaénekes, Nyári Diána színésznő, Török Anna musicalszínésznő, Szabó Zsófi színész, műsorvezető, Tóth Barnabás, az Oscar-díj idei szűkített jelöltlistáján szereplő Akik maradtak című film rendezője és Erdély Mátyás, az Oscar-díjas Saul fia című film Kossuth-díjas operatőre képviseli.

 

A rendezvényhez hagyományosan erős jótékonysági aktivitás is társul, az idén öt karitatív szervezet futói gyűjtenek adományokat. Közülük a legaktívabb a Bátor Tábor Élménykülönítménye. A daganatos és krónikus beteg gyerekek élményterápiás táboroztatására gyűjtő 21 futójuk 3.2 millió Ft adomány elérését tűzte ki célul.

 

Az eseményre még lehet nevezni a budapestfelmaraton.hu honlapon, bővebb információ ugyanitt található.

 

35. Wizz Air Budapest Félmaraton, a tervezett menetrend:

08:00 RAJT - 35. Wizz Air Budapest Félmaraton, NN Páros Félmaraton és Laufenn Trió Félmaraton

 

12:00 RAJT - Manna ABC, 10 Km

 

14:00 RAJT - Lágymányos-kör

 

Rajt és cél: Pázmány Péter sétány, az ELTE Lágymányosi Campus előtti útszakaszon

 

 

Útvonalak:

 

Félmaraton: Pázmány Péter sétány - Budai alsó rakpart - Üstökös utcai felhajtó - Árpád fejedelem útja - Tavasz utca - Árpád híd (északi ág) - Margitsziget központi - Margit híd - Jászai Mari tér - Újpesti rakaprt - Szt. István parki lehajtó - Pesti alsó rakpart - Közraktár utcai felhajtó - Fővám tér - Szabadság híd - Szt. Gellért tér - Műegyetem rakpart - Pázmány Péter sétány

 

 

10 km: Pázmány Péter Sétány – Budai alsó rakpart –Halász utcai felhajtó – Bem rakpart – Jégverem utca – Fő utca – Clark Ádám tér – Lánchíd utca – FORDÍTÓ(az Ybl Miklós szobor magasságában) – Lánchíd utca – Clark Ádám tér – Alagút utca – Attila út – Apród utca – Ybl Miklós tér – Várkert rakpart (villamos sínen) – Döbrendeti tér (1 sávon a Duna oldalában) – Szt. Gellért rakpart (1 sávon a Duna oldalában) – Szt. Gellért tér (2 forgalmi sávon forgalmat biztosítva) – Műegyetem rakpart – Pázmány Péter sétány

 

 

2,3 km: Pázmány Péter sétány – Budai alsó rakpart – Egri József utcai felhajtó – Pázmány Péter sétány

 

 

Az útvonalon több mint 200 útvonal biztosító és rendőr irányítja a forgalmat, és az ehhez szükséges legrövidebb ideig veszik igénybe az autósok türelmét. Bővebb információk itt! 

 

 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA