Több mint tízezren rajtolnak el Újbudáról a Wizz Air Budapest félmaratonon

Több mint tízezren neveztek a vasárnapi 38. Wizz Air Budapest félmaratoni futófesztiválra, mely a 21,097 kilométeres táv országos bajnoksága is lesz egyben.

A szervező Budapest Sportiroda keddi közleménye kiemeli: az esemény "királytávjára", az egyéni félmaratonra 6300 futó nevezett, közülük 1170-en első félmaratonjuk teljesítésére készülnek szeptember 10-én, vasárnap.

 

Ezen a távon minden negyedik induló külföldi lesz, 94 országból 2100 határon túli jelentkezés érkezett a különböző versenyszámokra, ami közelít a Covid-járvány előtti csúcsokhoz.

 

- A járvány után jelentősen növekszik a hazai futókedv és lendületbe jött a nemzetközi futóturizmus – mondta Kocsis Árpád versenyigazgató. - Újra sokan vágnak neki először a félmaratoni távnak, és a futók ismét közel tíz százaléka jótékony célra is gyűjt, vagy adományoz. Visszatér a kiegészítő zenei félmaraton is, hiszen másfél kilométerenként zenével bíztatjuk a futókat és szórakoztatjuk a nézőket – tette hozzá Kocsis Árpád.

 

A rajt és a célterület az ELTE Lágymányosi Campusán, a Pázmány Péter sétányon lesz, az útvonal pedig érinti a főváros nevezetességeinek egy részét. (MTI)

 

Néhány fontosabb helyszínrajz az útvonalakról és a rajtról is megtalálható az alábbiakban!

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA