"Sport mindenkor": A BEAC online edzéseket tart a járvány ideje alatt

A járványhelyzet és bezárások ellenére sem áll le a BEAC működése: az egyesület online edzésekkel és tanfolyamokkal segíti és mozgatja meg a kényszerszünet ideje alatt sportolóit. 

A jelenlegi járványügyi helyzettel kapcsolatos kormányzati döntések természetesen jelentősen érintik a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club (BEAC) működését is, hiszen március 16-tól a klub edzései is szünetelnek - ez vonatkozik a testnevelés órákra és a BEAC által szervezett edzésekre is. Ezen intézkedések éppúgy érintik az élsportot, versenysportot, mint a szabadidősportot.

 

A hazai szövetségek felfüggesztették, lezárták a bajnokságokat, a BEAC-ban pedig 18 szakosztály kötelékében, közel 40 sportágban 5700 fő sportol rendszeresen. Több mint 70 edző vezetésével, 353 edzést és számos mérkőzést szervez a klub városszerte - mondta videóüzenetében Simon Gábor, a BEAC igazgatója.

 

Az egyesület a kényszerszünet ideje alatt sem áll le azonban: "Sport mindenkor" jeligével online edzéssorozatot indítanak, amellyel támogatást szeretnénk nyújtani az egyéni sportoláshoz.  A BEAC üzenetének és akciójának lényege az, hogy sportközösségének tagjai érezzék, még ilyenkor sincsenek egyedül.

 

A klub kampányának három fő célja van:

 

- Az egészség megőrzése és a formában tartás

 

- A sportolás és edzéseink rendszerességének fenntartása

 

- A figyelemfelhívás a járványügyi intézkedéseknek megfelelő, felelősségteljes sportolásra (egyéni/otthoni/szabadtéri)

 

Mindezek érdekében a kényszerszünetben, március 23-tól online elérhető, rendszeres sportolási lehetőséget biztosítanak sportolóik számára otthoni körülmények között is. A tervek közöttt szerepel egy virtuális órarend kialakítása, online követhető, élő edzésekkel. Ezen kívül a tanfolyamokra bérletet váltó sportolók számára videós tartalmakat, edzésterveket készítenek az edzők - írja a beac.hu.

 

A BEAC-nál szeretnék minél több sportágban fenntartani a rendszeres edzéseket, egészen biztos, hogy jelentkeznek majd online aerobik, erőnléti, saját testsúlyos edzésekkel és jógaórákkal is. Az eszközigényes (spinning, polefitness, ballansz tréning, airflow, küzdősportok, táncsportok) vagy csapatsportágakban edzéstervekkel, kiegészítő mozgásformák bemutatásával készülnek, pl. futótippekkel hazánk egyik legkiválóbb hosszútáv-futójától és a klub olimpikonától, Csere Gáspártól.

 

A virtuális órarenddel hamarosan jelentkeznek, az online edzéseket az alábbi Facebook-oldalakon, március 23-tól találhatják majd meg a sportolók:

 

Aerobik-edzések

 

Erőnléti edzéses csoportok

 

Jógaórák

 

Futótippek Csere Gáspártól és Dani Árontól

 

Karate-gyakorlatok

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA