Megnyílt az R-gonomix Medical - minden, amit Újbuda új egészségügyi központjáról tudni kell

Új, a fizikai- és mentális igényekkel, problémákkal foglalkozó komplex egészségügyi centrum nyitotta meg kapuit Újbudán, a Hauszmann Alajos utcai Gabányi László Sportcsarnokban. Az R-gonomix Medical indulásáról és a központ kínálta szolgáltatásokról Németh Kata, a centrum munkatársa és gyógytornásza beszélt részletesen. 

Hogyan jött létre az R-gonomix Medical?

 

- A "Játszva Sportolva Megelőzni Alapítvány" 2009-es megalapítása óta arra törekedett, hogy a különböző generációknak az egészséges életmód eléréséhez minél több lehetőséget biztosítson. Célja az volt, hogy megtanítsa az embereket arra, hogy az egészséges életmód egyszerűen elérhető, de ehhez kiemelten fontos a mozgás- és sportolás beépítése a mindennapokba. Az alapítvány lehetővé tette az egészségügyi központ létrejöttét, a prevenció és a rehabilitáció élérését egy helyen, a fizikai- és mentális jóllét érdekében. Komplex ellátást végző szakembereket alkalmazott, akik kompetencián belül kezelnek, a páciensek fejlesztése és erősítése céljából. 

 

Mit érdemes tudni magáról az egészségközpontról?

 

- Az R-gonomix Medical egy fizikai- és mentális igényekkel, problémákkal foglalkozó komplex egészségügyi centrum.

 

A gyógytorna, a manuálterápia, a masszázs, a fizikoterápia, illetve a dietetikai- és sportpszichológiai tanácsadás egyaránt megtalálható nálunk. Kezeléseinkkel elérhető a jobb fizikai- és mentális közérzet, az egészségesebb szervezet, a megfelelő mobilitás- és izomerő elérése, a mindennapokban való hasznosulás érdekében. Egyéni és csoportos, preventív és rehabilitációs szemlélettel egyaránt dolgozunk, pácienseink, vendégeink igényeinek megfelelően.

 

Mi az R-gonomix Medical működésének legfőbb célja?

  

- A prevenció alapjai jelentős szerepet játszanak a legtöbb megbetegedés elkerülésében. Ezalatt a rendszeres testmozgást és a kiegyensúlyozott étrend tartását értjük. Az R-gonomix Medical primer prevencióként segíti a betegségek kialakulásának megelőzését, az egészségügyi károsodások elkerülését vagy megszüntetését, a gyökerénél kezelve a problémát. Tercier prevencióként alkalmaz különféle rehabilitációs módszereket, hogy a már kialakult károsodásokat mérsékelje, a tartós egészségdeficitet okozó állapotokat elkerülje. Rehabilitációs ellátása magába foglalja azokat az egészségügyi eljárásokat, melyeknek célja helyreállítani vagy pótolni a betegség miatt kialakult funkcióvesztéseket. Fizio- és fizikoterápiát, sportterápiát, pszichológiai- és dietetikai tanácsadást alkalmaz a pácienseknél.

 

 

Hol található az R-gonomix Medical?

 

- Az egészségügyi központ Újbudán, a Gabányi László Sportcsarnokban (Hauszmann Alajos utca 5.) található. A két egyéni kezelőnk, a gyógytorna és a masszázs, valamint a csoportos termünk a földszinten kapott helyet, a sportpszichológiai- és dietetikusi tanácsadás pedig a 2. emeleten található.

 

 

Kiket várnak az R-gonomix Medical-ban?

 

- Természetesen mindenkit várunk szeretettel, előzetes bejelentkezés után.

 

Hol tehetik meg ezt a páciensek?

 

- Több platformon is elérhetőek vagyunk. Az egységes online foglalási rendszeren lehet ezt a legegyszerűbben megoldani, de tudnak nekünk e-mailt küldeni (rgonomix@gmail.com), vagy a Facebookon, illetve az Instagramon üzenni. Az egyéni kezeléseket a honlapunkon az „Egyéni kezelések” menüpont alatt, valamint az egységes online rendszerünkben tudnak igényelni a kedves vendégek, ahol a kezelő munkatársat is ki tudják választani. Csoportos óráinkra e-mailen, illetve a honlapon található „Csoportos órák” menüpont alatt lehetséges a csatlakozás. Mivel tízen dolgozunk jelenleg ebben az egészségügyi központban, így a telefonos megkeresések kevésbé tudnak zökkenőmentesen menni, de igyekszünk ezt is megoldani a közeljövőben.

 

A csoportos órákon történő részvétel korlátozott számban történik?

 

- Igen. A különféle óratípusokra maximum 6 fő tud csatlakozni. Ezek mindig feltüntetésre kerülnek az adott óratípus meghirdetésekor.

 

Ha valaki nem fér be a választott csoportba, mi történik?

 

- Az órát tartó kolléga jelzi ezt az érdeklődő vendég felé, valamint azt is, ha üresedés történik és mégis tudna csatlakozni. Ezért fontos minden foglalásnál a telefonszám és e-mail cím feltüntetése.

 

A sportolóknak csak csoportos óralátogatási lehetőségeik vannak?

 

- A sportolóknak is vannak egyéni kezelési lehetőségei, de nyilván a csoportos óratípusok között is van olyan, ami kifejezetten preventív tud lenni köreikben. Az egészségügyi központ sportágspecifikus rehabilitációt nyújt a sérült sportolóknak, illetve a sérüléseket megelőzni kívánó játékosoknak. Az egyéni tréningek célja, hogy a sportoló minél hamarabb vissza tudjon térni a sportba, minden rehabilitációs lépcső elérése és elvégzése után. A sérülés után a szövetek eredeti, funkcionális működését vissza kell nyerni, a megfelelő testtudatot ki kell alakítani és az újrasérülés kockázatát minimalizálni kell. Egyéni sportrehabilitáció programunk, funkcionális edzésünk, illetve a mobilizáló,- erősítő- és nyújtó óráink mind erre fókuszálnak, illetve a precíz regeneráló terápiára. A komplex ellátás érdekében lehetőségük van sportpszichológiai- és táplálkozási tanácsadásra is. Emellett testösszetételüket és mozgásmintájuk szűrését is elvégeztethetik a teljeskörű kivizsgálás érdekében.

 

Kik dolgoznak az R-gonomix Medical-ban?

 

- Gyógytornász-fizioterapeuták, manuálterapeuták, masszőrök, edzők, pszichológusok, dietetikusok és Bemer szakértők, akik az eddigi képesítéseik megszerzése mellett folyamatosan képzik magukat, naprakészek akarnak lenni.

 

 

Ki tudom választani, hogy ki kezeljen?

 

- Természetesen a kezelő munkatárs és a kezelési típus is kiválasztható az online foglalási rendszerben, valamint a honlapon, amennyiben egyéni kezelésről van szó, az „Egyéni kezelések” menüpont alatt. A csoportos órán visziont nem választható meg az óratartó személye.

 

 

Van bármilyen kedvezmény, akció az egészségügyi központban? Árlistát találunk valahol?

 

- Mindegyik kezelőnkben és a csoportos termünkben is megtalálhatók az árlistáink, valamint a honlapunkon egyaránt. Emellett az online foglalás megtétele előtt minden kezelés ára fel van tüntetve (r-gonomix.salonic.hu/), így még akkor is tud mérlegelni a kedves pácines, hogy szeretné-e a kezelést. Bizonyos szolgálatainkra vásárolható 5+1-es bérlet, de ezek részletesen fel vannak tüntetve az Instagram- és Facebook-oldalunkon, valamint fix összegű ajándékkártyák is vásárolhatók. Ezek megvásárlására a helyszínen van lehetőség.

 

Fontos információ még, hogy az érvényes lakcímkártyával rendelkező újbudai vendégeink, illetve a kerületi egyesületekben sportolók is 15 százalékos kedvezményt kapnak minden kezelés árából!

 

És már készülnek a karácsonyi ajándékkártyák is!

 

Az internetes oldalakon kívül személyesen is lehet információt szerezni a központról?

 

- Igen, legközelebb a nyílt napjainkon tudnak velünk találkozni. Ezek 12.11. és 12.12-én lesznek, szombati és vasárnapi nap, 10:00-16:00 óra között. Rövid előadások keretein belül szeretnénk több információt átadni az egyes kezelések hasznosságáról, válaszolni minden hozzánk intézett kérdésre. Csoportos órát szervezünk, Bemer kezeléseket és testösszetétel méréseket végzünk, melyek mindegyikét ingyenesen vehetik igénybe a kedves vendégek. Ennek részleteit Facebook-eseményben hirdettük meg.

 

Várunk mindenkit sok szeretettel!

 

Az alábbi linkeken találhatóak az R-gonomix Medical nyílt hétvégéjének részletei:

 

Szombat: Esemény és részletek itt!

 

Vasárnap: Esemény és részletek itt!

 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA