Fokozatosan nyitnak újra Újbuda sportlétesítményei

A fokozatosság elvét követve a strandok is kinyithatnak május utolsó hétvégéjén, egyelőre szabadtéren, de szigorú szabályok és előírások mellett. 

A koronavírus-járvány miatt meghozott intézkedések enyhítése számos területen tette lehetővé a sportolási lehetőségek bővítését. Az óvintézkedések betartásával április 6-tól a teniszpályákon, míg május 11-től a műfüves pályákon is megkezdődhettek az edzések és mérkőzések.

 

A kijárási korlátozás feloldásával Újbuda sportlétesítményeinek belső terei is megnyílnak a héten, így – elsősorban szervezett kereteken belül – hamarosan újra birtokba lehet venni a sportcsarnokokat és fitnesztermeket.

 

Az uszodák és strandok tekintetében eddig elsősorban karbantartási feladatokat végzett az üzemeltető Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft., napokon belül viszont a Nyéki Imre Uszodában és a Sport11 Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpontban is feltöltik a medencéket, amelyet vízminőségi vizsgálat után adnak át a sportolóknak.

 

A tervek szerint május utolsó hétvégéjén nyitnak Újbuda strandjai, ahol csak a szabadtéri medencéket lehet majd használni. A beltéri medencék használatáról a későbbiekben döntenek. Az árak a tavalyi évhez képest nem változnak, a korábban megváltott bérletek érvényességét pedig meghosszabbítják.

 

Fontos tudni, hogy a strandok megnyitását szigorú szabályok fogják követni, a létszámkorlátozásokon túl a higiéniás előírásokra is fokozottan kell figyelniük a fürdőzőknek. 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA