"A mozgás öröme és az egészség" - ők Újbuda legfittebb 60 feletti bajnokai 2019-ben

Ismét valódi inspirációt jelentett fiatalok és idősek számára is "Válassz Sportot Újbudán 60 felett" rendezvénye, amelynek díjkiosztó eseményét december 3-án tartották meg.

A legsportosabb, mindenki számára példaképként szolgáló szépkorúak 2019 novemberében is öt sportágban, asztalteniszben, sakkban, úszásban, teniszben és futásban mérték össze tudásukat a Sport11 Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpontban, illetve a Bikás Parkban, ismét tanúbizonyságot adva arról, hogy a kor nem számít, ha a mozgás, a sport szeretetéről van szó.

 

A különleges sportesemény végén a résztvevők - eredményeiktől függően – egy összesített pontszámot is magukénak tudhattak, ez alapján derült ki, ki nyerte el a hölgyeknél és a férfiaknál az "Újbuda legfittebb 60 feletti bajnoka" címet. Emellett valamennyi résztvevő emléklapot is kapott az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. december 3-i díjkiosztóján, a Gabányi László Sportcsarnok közösségi termében. 

 

 

- Amikor beléptem ide, azt kérdeztem magamban, hogy "ez tényleg a 60 pluszosok díjkiosztója?", annyi fiatal arcot láttam... - kezdte ünnepi beszédét Simon Károly, az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. ügyvezetője. - Magyarország sporttörvényének I. fejezete úgy kezdődik, hogy "sportoló az a természetes személy, aki sporttevékenységet végez". Önök sportolók, és ezért minden elismerést megérdemelnek, ráadásul egy ilyen versenyen is összemérik az erejüket. A sportoláshoz és a mozgáshoz pedig szeretne Újbuda minden segítséget és támogatást megadni, hogy minél színvonalasabb körülmények között tudjanak sportolni, mozogni a kerület sportéletének résztvevőiként. Ehhez kívánok nagyon jó egészséget, nagyon jó eredményeket, izgalmas versenyeket, és egy élethosszon át tartó sportolást! - köszöntötte a résztvevőket a cégvezető, aki aztán a díjakat, emléklapokat is átadta. 

 

A hölgyeknél előszőr szerezte meg az abszolút bajnoki címet Szász Nóra, aki mellúszásban és futásban is 2. lett - azok után, hogy egy éve teniszben és asztaliteniszben nyújtott kiemelkedőt, azaz egy igazán univerzális sportólóról beszélünk -, végül pedig elegendő pontot gyűjtött a számokban ahhoz, hogy ő lehessen a legfittebb 60 pluszos újbudai a nőknél. 

 

- Minden sportágat szeretek, de leginkább a labdajátékokban mozgok otthonosan, ami gömbölyű, az nálam jöhet. Elég régen teniszezem, ehhez jött aztán az asztalitenisz is. Úszni gyerekkoromban úsztam, de tavaly nem is gondoltam rá, hogy elinduljak, idén viszont beneveztem, és második is lettem. A futás kapcsán annyit tudok mondani, hogy nagyon szeretek mozogni, sokat kocogok, így jutottam el ebben a sportágban is második helyig - összegzett a női győztes, aki aztán azt is megfogalmazta, miért fontos a sport és az eredmények mellett ezt a rendezvény.

 

- Nagyon jó társaság alakult ki tavaly és idén is, összehozza az embereket ezt az esemény. Olyan embereket ismertem meg már tavaly, akiket idén már barátként üdvözölhettem. Mindenki drukkolt és örült a másik sikerének - adott egyfajta mottót is a rendezvényhez Szász Nóra.

 

A férfiaknál a rendezvényen már harmadszor résztvevő és összesített bajnoki címét megvédő Radnóti György ért révbe ismét, aki teniszben nagyszerűen szerepelt, 1. helyezett lett, de 66 méteres mellúszásban és asztalteniszben is szerzett egy 3. helyet. A tavaly még öt számban induló bajnok ezúttal három sportággal is elegendő pontszámot tudott gyűjteni az összesített első helyhez.

 

A legfittebb 60 feletti kerületi férfi lakos szerint is nagyon fontos része a versenynek az összetartás és a sportbarátság. 

 

- Valóban pozitívum, hogy egyre több a barát, az ismerős, úgy jövök ide, hogy már ismerős közegbe kerülök, engem és a többieket is érdekli, mi történt a versenyzőtársakkal az elmúlt egy évben. 15-20 olyan ember is van már, akit innen ismerek, akikkel nagyon jól esik együtt sportolni, vagy akár hülyéskedni is egyet. Azt nem gondoltam volna, hogy meg tudom védeni a címemet, hiszen arra már tavaly rájöttem, hogy igazán annak van esélye arra, hogy megnyerje a címet, aki mind az öt sportágban el tud indulni. Tavaly én is így tettem, idén viszont csak három számban tudtam részt venni, teniszben, asztaliteniszben és úszásban. Beleadtam, amit tudtam, és ezzel az első és két harmadik hellyel elértem, amit akartam, de nem hittem volna, hogy én végzek majd az élen. Tavaly teniszben második lettem, most első, talán amiatt, hogy nem voltam olyan fáradt a döntő előtt... - tekintett vissza a bajnok. 

 

 

Abban pedig mindkét győztes egyetértett, hogy a fiatalok számára két dolog is fontos motivációt kell, hogy jelentsen, ha a sportról van szó: "a mozgás öröme és az egészség." Ez mozgatja őket is napról napra.  

 

"Válassz Sportot Újbudán 60 felett!" 2019 - az összesített végeredmény:

 

NŐK:

 

1. Szász Nóra - 256 pont

 

2. Szabó Alpárné Kata - 214

 

3. Porubszky Éva - 134

 

 

FÉRFIAK:

 

1. Radnóti György - 290 pont

 

2. Horváth Viktor - 227

 

3. Rédei Gábor - 218

 

 

Az egyes sportágak dobogósai:

 

>>Asztaltenisz

 

>>Úszás

 

>>Sakk

 

>>Tenisz

 

>>Futás

 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA