Sikerült visszavágni a Csíkszeredának

Sokkal magabiztosabb játékot láthattunk a MAC Budapest csapatától, azonban a végjáték ezúttal is sok izgalmat okozott a szurkolóknak.

JÉGKORONG ERSTE LIGA
MAC BUDAPEST–SC CSÍKSZEREDA (romániai) 6–4 (1–0, 2–0, 3–4)
Tüskecsarnok, 830 néző. V: Mayer, Kis-Király
 
MAC: Bálizs
Pozsgai (1), Dudás (1) – Garát, Cunningham – MacAulay, Kovács B. – Fejes, Vokla
DANSEREAU 2 (1), Brown (1), KLEMPA 1 (2) – Keresztury (1), Nagy K. 1, Terbócs 1 – SOMOGYI 1 (1), B. Orbán (1), Majoross B. – Tóth Richárd, Tóth Gergely, MOLNÁR D. (2)
Edző: Majoross Gergely
 
CSÍKSZEREDA: Onodi
Papp Sz., Bjelov – Salló 1, Brnák (1) – Farkas T., Györfy – János I., Orbán Sz.
ANTAL ZS. (2), Taratuhin, Valchar 1 – BÍRÓ T. (2), Szcsasztlivij, FABUS 2 (1) – Fodor Cs., Molnár Zoltán (1), Rokaly – Egyed R., Antal N.
Edző: Leo Gudas

 
Kiállítások: 8, ill. 16 perc
 
Az első játékrész kiegyenlített harcot hozott, nem igazán bírtak a csapatok egymással. Végül a MAC kapcsolt magasabb fokozatra és szerezte meg az első találatot. Ettől aztán észbe kaptak a hazai játékosok és még erőteljesebb ide-oda támadások következtek. A MAC kapusa azonban állta a sarat, és még a kapuvas is mellé állt, amikor arra volt szükség.

 
A második játékrészben már egyértelműen Majoross Gergely csapata dominált. Több helyzetet teremtettek és veszélyesebben játszottak. Nagy Krisztián emberelőnyben egy pontos passznak köszönhetően tudott áthúzni a kapus előtt és ügyesen a helyére tette a korongot. Két perccel a vége előtt pedig Klempa szerezte meg a harmadik gólt Dansereau és Dudas segédletével.

 
A harmadik harmadban felpörögtek az események, és a felfokozott hangulatban az ide-oda harcot rendre találatok is követték. Vlachar rögtön egy szépítő góllal nyitott, de azonnal érkezett is rá a válasz, Terbócs állította vissza a 3 gólos különbséget. A hatodik percben Fabus talált be a MAC kapujába (4-2), amire válaszul Dansereau egy megpattanó korongot tett a helyére (5-2). De az igazi izgalmak még csak ekkor kezdődtek. Az emberelőnyt Salló Alpár értékesítette (5-3), majd Fabus lőtte be második gólját (5-4). Az utolsó percekben szinte mozdulni sem tudott az újbudai csapat a kapuja elől, ellenfele nagyon közel állt a szépítéshez. Végül Dansereau zárta le a mérkőzést egy hanyag koronggal az üres kapuba (6-4). A Tüskecsarnok hazai szurkolótábora óriási üdvrivalgásban tört ki, de mindkét csapatnak járt a vastaps a szórakoztató találkozóért.
 
MESTERMÉRLEG
Majoross Gergely: – Az első kapott gólig jól játszottunk, utána viszont kicsit megzavarodtunk, azért is kértem időt. Egy-egy furcsa helyzettel közelebb hoztuk az ellenfelet, de így legalább a végén óriási küzdelemben tudtuk megszerezni a három pontot, ami mindenképpen pozitívum.
 
Leo Gudas: – A második harmad pocsékul sikerült, rengeteg kiállítást kaptunk, ami nagyon megnehezítette a dolgunkat, ám a záró játékrészben visszajöttünk a meccsbe. Közel volt az egyenlítés, sajnos nem jött össze. Pjotr Szcsasztlivij jó játékos, nagyon erős, öröm nézni, amikor a jégen van.
 
forrás: jégkorongblog.hu, nemzetisport.hu

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA