Rögtön ott a MAC-bravúr: Idegenben szereztek előnyt a DVTK ellen

A MAC-Újbuda szerzett előnyt a magyar csapatok viadalában a szlovák jégkorongligában, miután pénteken, a rájátszásba jutásért zajló párharc első mérkőzésén 3-1-re győzött a DVTK Jegesmedvék otthonában.

A szlovák Tipsport Liga alapszakaszában a 7-10. helyen záró csapatok kvalifikációs körben döntik el a fennmaradó két rájátszásbeli hely sorsát - a párharcok az egyik fél harmadik győzelméig tartanak. A liga két magyar résztvevője, a DVTK Jegesmedvék és a MAC-Újbuda tulajdonoképpen az utolsó alapszakaszbeli körben került össze a "MACik" sikerével, de a tabellán előrébb végző miskolciak kezdhették hazai környezetben a párharcot.

 

Amelyen a legutóbbi összecsapáson is főszereplő (duplázó) kanadai Chris Langkow kezdte meg a gólgyártást: az újbudaiak légiósa az első harmadban emberhátrányból talált be, majd a következő játékrészben 0-2-re alakította az állást. 

 

Még a szünet előtt szépített a DVTK Galanisz Nikandrosz révén, ám a mérkőzés negyedik, egyben utolsó gólját Majoross Barnabás jegyezte, aki ezzel beállította az 1-3-as végeredményt.

 

A MAC így elvette a DVTK pályaelőnyét - a mostani idényben ez volt a két csapat negyedik találkozója Miskolcon, és a vendégcsapat harmadszor tudott nyerni. A párharc második meccsét szombaton 18 órától rendezik, ugyancsak a DVTK otthonában.

 

Majoross Gergely (MAC):Ideges meccs volt, a tét nagysága miatt felfokozott idegállapotban voltak a játékosok. Ezekből a szituációkból mi jöttünk ki jobban, mert mi voltunk a fegyelmezettebbek – a botunkkal viszont sokszor mi voltunk a fegyelmezetlenebbek. Szerencsére az emberhátrányos és az -előnyös játékunk is jobban működött, mint a miskolciaké, ennek köszönhetjük a győzelmet, és ez a lényeg. (Nemzeti Sport)

 

DVTK Jegesmedvék - MAC-Újbuda 1-3 (0-1, 1-1, 0-1)

 

MAC: Bálizs, Pozsgai, Macaulay – Negrin, J. Dudás (1) – Burt (1), Garát – Bugár, Vokla Bodó (1), Langkow 2, B. Orban (1) – Dansereau, Brown, Klempa – Terbócs, Majoross B. 1, Pápa – Szigeti Á., Kreisz, Odnoga

 

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1-0 a MAC javára

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA