Magyar rangadó: Jön a MAC-DVTK csata a playoffért a Tipsport Ligában

Az újbudai hokisok épp épp a miskolciakat legyőzve zárták az alapszakaszt. A háromfelvonásos negyeddöntő-párharc pénteken kezdődik.

A szlovák élvonalbeli jégkorongbajnokság, a Tipsport Liga alapszakaszának utolsó fordulójában a MAC-Újbuda hosszabbításban győzte le 3-2-re Miskolcon a DVTK Jegesmedvéket.

 

Ezzel eldőlt, hogy a két hazai csapat a 8. (DVTK) és a 9. (MAC) helyen zárta az első kört, így egymás ellen kell megküzdeniük a rájátszásbeli szereplés lehetőségéért, azaz biztosan lesz magyar résztvevője a Tipsport Liga playoff-jának.

 

Az már a találkozó előtt biztos volt, hogy a DVTK a nyolcadik helyen zárja az alapszakaszt, míg a MAC elkerülhette volna a miskolciakat a középszakaszban, ha az eredmények úgy alakulnak.

 

Nem úgy alakultak: az újbudaiak ugyan az első harmadban hátrányba kerültek, de Dansereau egyenlített, majd miután az utolsó 20 percben mindkét csapat egyszer – a MAC Langkow révén – volt eredményes, következett a hosszabbítás. Ami alig egy percig tartott, Langkow második gólja mindent eldöntött.

 

3-2-s sikerével a MAC 66 ponttal (57 mérkőzésen 17 győzelem, 4 hosszabbítás utáni győzelem, 7 hosszabbításos és 29 "sima" vereség) zárta az alapszakaszt.

 

A Tipsport Liga két magyar résztvevője pénteken, 18 órakor kezdi meg hárommérkőzéses párharcát, sorrendben Miskolc, Budapest, Miskolc lesz majd a három helyszín.

 

DVTK Jegesmedvék – MAC Újbuda 2-3 (1-0, 0-1, 1-1, 0-1)

 

MAC: Bálizs Pozsgai, Macaluay (1) – Negrin, Vokla – Burt (1), Garát – Bugár B. Orbán, Langkow 2, Bodó – Klempa (1), Brown (1), Dansereau 1 – Pápa, Majoross B., Terbócs – Odnoga M., Kreisz, Szigeti

 

Majoross Gergely (MAC):A legfontosabb célunk az volt, hogy legalább egy pontot szerezzünk, ez sikerült is. A másik pedig, hogy valamiféle érzelmi, lelki fölényt tudjunk magunknak kicsikarni az egymás elleni folytatásra – úgy érzem, azzal, hogy a hosszabbításban a magunk javára tudtuk eldönteni a meccset, ez is sikerült. (Nemzeti Sport)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA