Megszületett a MAC első győzelme a rájátszásban

Húsz perc alatt eldöntötte a mérkőzést a MAC. A második harmadot 5-0-ra húzta be a húsz percig kiválóan játszó Fehérvár ellen.

JÉGKORONG
Mol Liga, negyeddöntő, első mérkőzés
MAC Budapest–Fehérvári Titánok 7–1 (1–1, 5–0, 1–0)
Tüskecsarnok, 1400 néző. V: Babic, Németh, Váczi, Muzsik
 
MAC BUDAPEST: Bálizs, Pozsgai, Olson – KOVÁCS B. 1 (1), Escobedo –Ruikka, Vokla (1) –
Mestyán, SOMOGYI 1, Booras (1), JUBINVILLE 1 (2) – Terbócs 1, NAGY G. 2, Nagy K. 1 Nikiforov (1), Kovács Cs., Könczei – Keresztury, Tóth R., Roczanov – Schmál. Edző: Majoross Gergely

FEHÉRVÁR: Lemay (Scola), Krogh (1), Szabó B. – Láday, Imre – Reiter, Szabó D. – Takács.
Vincze, Shupe 1, Sárpátki (1) – Pillók, Hamvai, Kocsis – Reisz, Kiss P., Tóth R. – Varga, Balogh B.,
Mazzag – Szász. Edző: Kóger István

Kiállítások: 16, ill. 12 perc
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1-0, a MAC Budapest javára.

 
Nem mondhatni, hogy egymásnak estek a csapatok. Nem akartak elkapkodni semmit, úgy tűnt. Élvezhető, minőségi játék jellemezte az első tíz percet, kevés hibával, de nem túl nagy tempóval játszottak a csapatok. A MAC valamivel hamarabb kapcsolt feljebb, és a második veszélyesebb helyzetből meg is szerezte a vezetést. Terbócs kevergetett a kapu előtt, majd mögött, végül a kapu elé tett korongja talán fehérvári játékosról került a kapuba. A gólt a videózás után is érvényesnek ítélték a játékvezetők. Kicsit megfogta a találat a vendégcsapatot, de Sárpátki vezetésével azért gyorsan felocsúdott. A vendégek 42-ese a félpályánál kapott egy nagy kontaktot hátulról, de leporolta magáról, és még ugyanabban a cserében egy 2-1-es kontrát vezetett. A másik oldalon Shupe követte, a keresztpasszt ellőtte, Bálizs védett, de másodjára a légiós csatár a kapuba helyezte a korongot. Dicséretes akcióval egyenlített a Volán, ezt a gólt is videózták a biztonság kedvéért. Ez a gól is megfogta a szenvedő felet. A folytatásban kiegyenlített játék folyt, több tudatosság mutatkozott a Fehérvár oldalán. Jött a spirit is, Láday Tamás óriási open ice hitet mutatott be Olsonon, mindkét játékos fejvédője lerepült az ütközés következtében. Jártak a pacsik a kispadon, csoda hogy a hazai bekk egyből felállt. Szoros, nagy csatára kényszerítették a fiatalok a MAC-ot. Összességében több volt a harciasság és a lelkesedés Kocsisék részéről ebben a harmadban.

 
Szünet után elég gyorsan megváltozott minden. A második harmadban csak egy csapat volt a jégen. A MAC szisztematikusan felőrölte ellenfele ellenállását. A pontos, nagy, tiszta helyzetből leadott lövésekkel az egyébként kiválóan védő Lemay nem kezdhetett sokat. Nem is kezdett. Somogyi Balázs szerzett vezetést a 23. percben, és ezúttal Majoross Gergely csapata nem hagyott teret és időt a Volánnak a talpra állásra. Folyamatosan nyomás alatt tartotta a Fehérvárt, és 3-4 percenként újabb találatot ért el. Kovács Bronson, Jubinville és Nagy Gergő emberelőnyben talált be, miközben a vendégek fórjátéka nem hozta a várt minőséget. 5-1 után jött a kapuscsere és a kegyelemdöfés. Emberhátrányban Nagy Krisztián támadta le a kapu mögött megindulni igyekvő Shupe-ot és társait, addig harcolt szívósan, mígnem a kapuba paskolta a korongot. 6-1-re vezetett a MAC. Ez a jelenetsor tökéletesen jellemezte ezt a harmadot.

 
Ha az első harmad volt a prológus a második harmadbeli MAC-előadáshoz, akkor a harmadik húsz percre már csak a levezetés jutott. Egy gyors Nagy Gergő-góllal tovább rontottak a vendégek szájízén a MAC-osok. Már a harmadgyőzelem is messzire került, igaz, a hit már korábban elszállt. Ettől függetlenül a csapatokat dicséret illeti, nem lazsálták el a maradék játékidőt, látványos, nyílt hokit nyomtak, de a védekezésre is odafigyeltek. Szép megoldások jutottak mindkét oldalra.

 
A második harmadtól tükörsima mérkőzést látott a szép számmal kilátogató közönség, az eredmény természetesen másodlagos, senkit nem zavarhat meg a különbség, hiszen ez még csak az első meccs volt a négy sikerig tartó párharcban. Az első harmad máris megmutatta, a MAC nem lazsálhat a Fehérvár ellen. Csütörtökön Székesfehérváron folytatják a felek.
 
MESTERMÉRLEG
Majoross Gergely: – Már nagyon régóta vártuk a rájátszást, már hetek óta beszélt a csapat arról, hogy rájátszás így, rájátszás úgy, ennek is tudható be, hogy az elején kissé idegesen kezdtünk. Nem volt kifejezetten rossz az első harmadunk, de nem volt meg az az átütőerő a játékunkban, amire szükség lett volna, ám ahogy a második harmadban levetkőztük ezt a szorongást, már azt a játékot tudtuk hozni, amit vártunk.
 
Kóger István: – Összességében sokkal jobban lendületesebben játszott a MAC, attól függetlenül, hogy két harmadban is csak egy gól volt a két csapat közti különbség. A második harmadban három gólt emberhátrányból, egyet emberelőnyből kaptunk, ami mutatja, hogy egyenlő létszámnál képesek vagyunk felvenni a harcot. Ezen a mérkőzésen viszont összességében fölénk nőttek, de ígérem, nem fogjuk ilyen könnyen adni a bőrünket.
 
forrás: nemzetisport.hu, jegkorongblog.hu, mti.hu

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA