Meglepő vereség

A legutóbb ezüstérmes MAC 5–3-ra kikapott Csíkszeredán a jégkorong Erste Liga pénteki játéknapján.

JÉGKORONG ERSTE LIGA
SC CSÍKSZEREDA –MAC BUDAPEST 5–3 (1–1, 2–2, 2–0)
Csíkszereda. Vezette: Csata, Csomortáni, Rédai, André (romániaiak)
 
CSÍKSZEREDA: Ruczuj – Papp Sz., Bjelov – Salló, Brnák – Farkas T., Győrfy – János, Orbán Sz.; Antal Zs. 1, Tarahutin, Valchár (1) – Bíró T. (2), Fabus 2, Rusnák (2) – Rokaly 1, Molnár Zoltán 1 (1), Fodor Cs. – Antal N., Casaneanu, Egyed. Edző: Leo Gudas
 
MAC: Bálizs – Pozsgai, Vokla – Macaulay, Kovács B. Z. – Garát, Cunnigham – Fejes, Tóth Gergely; B. Orbán (2), Nagy K. 1, Dansereau 1 (1) – Klempa (1), Nagy G., Jokila 1 – Terbócs, Brown, Somogyi – Tóth Richárd, Majoross B., Keresztury. Edző: Majoross Gergely

 
Kiállítások: 4, ill. 14 perc
 
A MAC jól kezdte a csíkszeredai mérkőzését, a 3. percben Jarmo Jokila góljával megszerezte a vezetést. A harmad közepén Peter Fabus egyenlített, a második játékrész 40. másodpercében pedig Antal Zsombor révén fordított a sportklub. A hazaiak öröme nem sokáig tarthatott, ugyanis 1 percen belül 2 fővárosi gól esett, Keegan Dansereau és Nagy Krisztián találataival újra a budapestieknél volt az előny. Ezután újabb fordulat következett, Onodi Ottó a folytatásban már nem kapott gólt, miközben Fabus a 38. percben meglőtte önmaga 2., csapata 3. gólját. A záró harmadnak döntetlennel vágtak neki a felek, de nem sokáig mutatott egált az eredményjelző, miután Molnár Zoltán találatával újra vezetett a sportklub. A hazaiak előnyét Rokaly Szilárd a játékrész felénél emberelőnyben növelte. A végjátékban Arany Gergely lekorcsolyázott az utolsó másfél percre, hiába. A Csíkszereda 5-3-ra győzött, sorozatban 4. győzelmét aratta. A MAC szombaton Brassóban javíthat.
 
MESTERMÉRLEG
Leo Gudas: – Elkövettünk néhány hibát, amelyek miatt az első és a második harmad elején is hátrányba kerültünk, innen viszont a saját hokinkat játszva sikerült egyenlítenünk, majd fordítanunk is. Minden sorunk és játékosunk jól játszott, elismerésem!
 
Majoross Gergely: – Őszintén azt gondoltam, hogy túl vagyunk a csapatátalakítás időszakán, hogy már értjük, mik a keretünk veszélyei, de úgy tűnik, még nem teljesen. Olyan helyzeteket akartunk megoldani ügyesen, amelyeket erővel lehet – ezeket túl sokszor akarjuk megspórolni. Ahhoz, hogy igazi csapattá váljunk, mindenkinek el kell vállalnia a munka összes részét.
 
forrás: jegkorongblog.hu, nemzetisport.hu

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA