Megégett a Falco a MAFC otthonában

A forduló előtt az utolsó helyen álló MAFC nagy meglepetésre legyőzte a vendég Falcót a férfi kosárlabda NB I utolsó vasárnapi mérkőzésén. Smith extrájával a január közepe óta tartó nyeretlenségi sorozatát szakította meg a fővárosi csapat.

MAFC–FALCO-VULCANO ENERGIA KC SZOMBATHELY 75–67 (24–14, 16–21, 15–14, 20–18)
Gabányi-sportcsarnok, 700 néző. V: Török R., Szabó G., Vida J.
 
MAFC: M. SMITH 30/6, Lakits 3/3, Misek 1, SIHOTA 18, Kovács Ádám 10/3. Csere: Polyák 6, Poscic 7. Edző: Garai Péter
 
SZOMBATHELY: Váradi B. 10, GOVENS 23/6, Kovács P. 2, Pusztahvar 5/3, ZSIGERANOVICS 15. Csere: Medford 8/3, Tóth N., Barham 2, Bognár K. 2. Edző: Szrecsko Szekulovics
 
Az eredmény alakulása: 4. p.: 8–4. 8. p.: 18–12. 13. p.: 33–23. 17. p.: 39–29. 24. p.: 46–39. 27. p.: 48–45. 33. p.: 61–54. 36. p.: 63–59. 39. p.: 73–66
Kipontozódott: Sihota (37. p.), Kovács P. (38. p.)
 
A bajnokság 24. fordulójának záró mérkőzésén a MAFC fogadta a Falco-Vulcano Energia KC csapatát. A budapestiek azért küzdöttek, hogy január óta tartó nyeretlenségi szériájukat megszakítsák, a vasiaknak pedig a felsőházi tagság bebiztosítása miatt volt elengedhetetlen a győzelem megszerzése.
 
Sihota kosara indította a mérkőzést, majd Kovács három pontja után már 5-0 volt. Pontatlanul játszottak a csapatok, a Falco első kosarára közel három percet kellett várni. Kovács büntetőivel 8-8-nál érték utol a vasiak a hazaiakat, de ekkor már a negyed fele eltelt. Govens duplájával a vezetést is átvették a sárga-feketék, de sokáig nem örülhettek, mert érkezett Sihota hárompontosa. 12-2-s sorozatban volt már a MAFC, amikor másfél perccel a vége előtt 20-12-nél kért időt Szrecsko Szekulovics. Noha ezután Barham talált, mégis a hazaiaknak jött össze jobban a negyed hajrája (24-14).
 
Hiába indult Váradi duplájával a második negyed, a mérkőzés forgatókönyve nem változott a 16. percig. Folyamatosan a MAFC tartott előrébb, mert a Falco rendre rossz megoldást választott támadásban. A vasiak erőltették a távoli dobásokat, de egyszer sem találtak be. A tízpontos hazai vezetést követően a fehér mezesek is megálltak támadásban, így 33-27-nél Garai Péternek kellett időt kérnie. Sikerült rendet tennie a fejekben, mert Kovács rögtön a sarokból, majd Smith is bedobott egy távolit. A jól beszálló Bognár közelijével jött vissza tízre a Falco. Palánk alatt, amit lehetett elhibázott Barham és Pustahvar, de jobban jártak, mert Govens a lepattanó után megszerezte a vendégek első tripláját. A 19. percig kellett erre várni. Végül öt pontra sikerült felzárkózniuk az első félidő végére (40-35).
 
Nem remekeltek a harmadik negyedben a csapatok. Négy hazai ponttal indult a negyed, majd 44-35 után Govens triplája ugrasztotta fel a vendég kispadot. Pontatlan, rossz megoldások mindkét oldalon, majd Medford pontjai hozták közelebb a Falcót. Az amerikai irányító triplája után egyre olvadt a hazai előny. Tudott azonban a MAFC újítani, zsinórban hét pontot dobtak a Smith vezette fővárosiak. Közben Medford beütötte a negyedik személyi hibáját is, így hat percnyi játék után a kipontozódás szélére került. Az etap végén még Govens és Smith is betalált (55-49).
 
Hamar visszaállt a különbség, Sihota és Smith duplái után 59-49 volt az állás. Mégis pillanatok alatt visszajött a meccsbe a Falco. Pustahvar triplája beesett, majd Zsigeranovics öt pontjával már csak kettő pont volt a különbség. Ezekben a percekben a szerb center oldotta meg a Falco támadásait, ráadásul Sihota is kipontozódott róla három perccel a vége előtt. A MAFC viszont továbbra is extrát játszott, Smith és Lakits egy-egy hármasával hatra növelte csapata előnyét. Kovács technikaija után Poscic hibátlanul büntetőzött, így már kilenccel mentek a hazaiak. A hátralévő percekben már hiába próbálkozott a Falco, nem sikerült közelebb kerülnie (75-67).
 
Győzelmével a fővárosi csapat január 14. óta tartó nyeretlenségi sorozatát szakította meg.
 
MESTERMÉRLEG
Garai Péter: – Gratulálok akadémiai testvércsapatunk, a BEAC-Csata junior női csapatának és edzőjének, korábbi játékosunknak, Tursics Krisztiánnak a bajnoki címhez, csapatomnak pedig a mai győzelemhez.
 
Szrecsko Szekulovics: – Rövid időn belül másodszor kapunk ki ugyanazon forgatókönyv szerint: a meccs előtti napon változtatják meg a játékvezető-küldést. Úgy tűnik, a magyar kosárlabdában nem tisztelik a Falcót...
 
forrás: bb1.hu, nemzetisport.hu, mti.hu

Címkék: 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA