MAC: Egy másodperc alatt igent mondott a Fraditól érkező válogatott játékos

Jászai Dávid a MAC HKB Újbuda férfi élvonalbeli jégkorong-csapatánál folytatja pályafutását: a Ferencvárostól érkező válogatott hátvéd kétszeres magyar bajnoknak is mondhatja magát.

Jászai Dávid tulajdonképpen visszatér, hogy a következő idényt ismét az Erste Ligában rajthoz álló MAC-nál tölthesse majd. A 24 éves védő a MAC utánpótlásában nevelkedett, innen lett korosztályos válogatott is, majd a 2015–2016-os idényben debütált a felnőttek között az újbudai csapatnál - eligazolásáig, két idényben összesen 22 mérkőzésen lépett pályára.

 

A MAC HKB Újbuda eddigi érkezőiről és távozóiról itt írtunk!

 

A Ferencvárossal két magyar bajnoki címet, két Erste Ligát, valamint Magyar Kupát és Kontinentális Kupát is nyert. 2019 tavaszán a felnőttválogatottban is debütált. A tavalyi szezonban 60 mérkőzés alatt 21 pontot szerzett az alapszakaszban, majd a rájátszásban ezt megtoldotta még néggyel, majd az idei, idő előtt lefújt idényben 50 meccsen lépett jégre és 2 gólt, valamint 3 gólpasszt jegyzett.

 

- A szezon végén lejárt a szerződésem a Ferencvárosnál, az utolsó idényem egyénileg nem úgy sikerült ahogy azt szerettem volna. Három év után úgy éreztem eljött az ideje a váltásnak. Itt hozzátenném, hogy három nagyszerű évet töltöttem a Fradiban és szeretnék ezért köszönetet mondani az edzőknek, a stábnak, a játékosoknak, a vezetőségnek, és nem utolsó sorban a szurkolóknak, akik mindezeknek a részesei voltak.

 

Amikor Kangyal Balázs megkeresett, felvázolta az új csapat projektjét és elmondta, hogy számítana rám, egy másodperc alatt meghoztam a döntésemet és tudtam, hogy itt fogom folytatni a pályafutásomat. Én ebben a közegben nőttem fel, az összes utánpótlás-évemet itt töltöttem, itt érzem otthon magam.

 

A játékosok nagy részét ismerem, játszottam már velük együtt korábban, az edzők személye pedig csak még könnyebbé tette a választást. (...) Úgy gondolom, hogy fiatal, versenyképes csapat áll össze és sikereket fogunk elérni. Egyénileg azt várom magamtól, hogy megbízható játékot produkáljak konzisztensen, úgy a védekezésből, mind a támadásokból ki akarom venni a részem, valamint a fiatal játékosoknak is szeretnék segíteni amiben éppen tudok. Nagyon várom már a szezont, ami reményeim szerint időben fog elkezdődni - idézi Jászait a MAC hivatalos Facebook-oldala.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA