Válogatott érkezők és távozók a megújuló MAC-nál

Nem csak nevében, de a keretet illetően is megújul, átalakul a MAC HKB Újbuda férfi élvonalbeli jégkorong-csapata. 

Mint ismeretes, MAC HKB Újbuda néven folytatja a kerület élvonalbeli férfi jégkorong-csapata, amely a MAC és Hokiklub Budapest (KMH Sportegyesület) összefogásával indít csapatot a magyar bajnokságban, az Erste Ligában, méghozzá Kangyal Balázs vezetőedző irányítása mellett.

 

Mindeközben a koronavírus-járvány és annak gazdasági, társadalmi hatásai, az anyagi háttér bizonytalanná válása miatt a MAC eddigi első csapata visszalépett a szlovák bajnokságtól, a Tipsport Extraliga jövő évi küzdelmeitől, illetve szünetelteti ottani szereplését. 

 

Új - légiósok nélküli - csapat alakul tehát a MAC-nál, ám ez nem jelenti azt, hogy valamennyi eddigi játékostáól elköszönt volna az egyesület.

 

Elsőként Terbócs István válogatott csatár érkezését (maradását) jelentette be a klub, majd az újbudai Extraliga-csapat kapitánya és védője, Pozsgai Tamás is aláírt a MAC HKB együtteséhez. Néhány napja kiderült, hogy a 20 éves magyar válogatott támadó, Kreisz Brúnó is a Maciknál folytatja, hogy aztán hétfőn azt is bejelentsék, hogy visszatér a XI. kerületbe az eddig is az egyesületet erősítő Brance Orbán (a képen), aki nem csak klubja, de a nemzeti csapat nagy erőssége is volt az utóbbi időszakban.

 

Ami az eddigi biztos távozókat illeti: Fejes Nándor és Szigeti Ákos Gyergyószentmiklósra igazolt, míg a kanadai születésű, de magyar válogatott csatár, Chris Bodó az UTE jégkorongcsapatában folytatja pályafutását.

 

A korábbi bejelentés szerint a megújuló csapat gerincét MAC-nevelésű, Erste- és extraligás tapasztalattal rendelkező fiatal játékosok alkotják majd, egyúttal érkezni fog egy teljes sornyi húzóember is. Azaz minden bizonnyal várható még játékosmozgás a klubnál. 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA