Közönségbarát meccsen győzött

Fordulatos meccsen diadalmaskodott a MAC, és így 9 pontra nőtt az előnye a tabellán a Csíkszeredával és Dunaújvárossal szemben.

JÉGKORONG ERSTE LIGA
SC CSÍKSZEREDA (romániai)–MAC BUDAPEST 3–4 (1–0, 0–2, 2–2)
Csíkszereda, 1650 néző. V: Máthé I., Gergely L., Crisan, Sikó (romániaiak)

 

CSÍKSZEREDA: Ónodi – Bjelov, Győrfy – Salló, Brnák – Gecse, Flinta – Bors I.
Antal Zs. 1 (2), Taratuhin (1), GOLOVIN 2 – Bíró T., Fabus, Farkas T. – Fodor Cs., Moldován, Molnár Z. – Rokaly N. (1), Antal N., Egyed. Edző: Leo Gudas

 

MAC: Bálizs – Pozsgai, MacAulay (1) – Dudas (1), Cunningham – Vokla, Garát
Klempa (1), Brown 1, Dansereau (1) – BODÓ 2 (1), Nagy K. (1), B. Orban 1 (1) – Somogyi, Terbócs, Keresztury – Tóth Richárd, Lőczi, Kedves. Edző: Majoross Gergely

 
Kiállítások: 10+10 perc fegyelmi (Golovin), ill. 14 perc

 
A találkozó első harmada nem hozott sok feladatot a kapusok számára, Onodi 9, Bálizs 6 kapura lövést kapott. Ezekből egyetlen gól született, a 17. percben Antal Zsombor vezetéshez juttatta a Sportklubot egy emberelőny során. A második játékrészben két kivédekezett emberhátrány után 67 másodperc alatt fordított a MAC: előbb Brown egyenlített, aztán Bodó fordított. A záró húsz perc hozta a legtöbb izgalmat: a 44. percben Orban révén már két góllal vezetettek a vendégek, ám mindösszesen csak 22 másodpercig, ugyanis Golovin visszahozta a csíki reményeket. Négy percre rá Bodó meglőtte önmaga 2., csapata 4. találatát, amivel visszaállt a kétgólos differencia. Az 53. percben emberelőnybe került a Csíkszereda, az 5 a 4 elleni lehetőséget Golovin váltotta gólra. A végjátékban Onodi lekorcsolyázott a hazai egyenlítés reményében, hiába. A MAC 4-3-ra győzött, sikerével hatpontos erdélyi túrát zárt.

 

Leo Gudas: “Egygólos vereséget szenvedtünk, de nagyon keményen dolgoztunk végig. Négy gólt kaptunk, ami nagyon sok egy ilyen jó csapat ellen. Sokkal jobban kellett volna segítsük a védekezésünket, hogy pontokat szerezzünk.”

 

Majoross Gergely: “Azzal a feltett szándékkal érkeztünk az erdélyi túránkra, hogy jobbá váljunk abban, hogy tartsuk be a tervet és úgy játsszunk, miként azt eltervezzük, mindenféle történés ellenére. Úgy vágtunk neki, hogy ez a két pálya, ahol bármi előfordulhat, és erre fel kell készüljünk. Ez a bármi pedig ma fokozottan meg is történt. De tartottuk magunkat ahhoz, ami sikerre tud vezetni minket és e miatt nagyon boldog vagyok. Még akkor is így volt, amikor az ellenfél vezetett, és mi kellett volna. Sokszor, korábban pánikba estünk, most pedig csináltuk a dolgunkat és a magunk javára fordítottuk a meccset.”

 

forrás: jégkorongblog.hu, nemzetisport.hu

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA