Kosárlabda-döntő: Azért harcol az Újbuda MAFC, hogy visszatérhessen Pécsre

Hiába hajrázott nagyot, nem tudta ledolgozni első 13 percben összeszedett hátrányát, így a férfi kosárlabda NB I B Piros csoportjának döntőjében másodjára sem járt sikerrel Pécsett az Újbuda MAFC.

A múlt héten, Újbudán nagy pofont kapó PVSK nagy lendülettel és kiváló dobóhatékonysággal kezdte a mérkőzést, és a második negyed elején már 19 pontos hátrányban volt a MAFC. 

 

A vendégek ugyan a folytatásban ismét tanúbizonyságot tettek tartásukról, és többször is felzárkóztak négy pontra (az egyaránt 20 pont felett záró Archibald és Polgárdy vezetésével), így az utolsó percig meccsben voltak, de már nem tudták utolérni a hazaiakat. Akik végül hat ponttal győzni tudtak, ezzel 2-1-re vezetnek összesítésben, a három győzelemig tartó párharcban.

 

A MAFC-nak több hibázási lehetősége már nincs, ha bajnok és feljutó akar lenni, pénteken - újra a Gabányyi László Sportcsarnokban - győznie kell hazai pályán, hogy vasárnap aztán visszatérhessen egy mindent eldöntő csatára a Mecsekaljára.

 

Lakits András (MAFC): - Gratulálok a PVSK-nak a győzelemhez! Nem kezdtük jól a meccset, amit megbeszéltünk azt nem sikerült betartani. Egy nagyobb hátrányba kerültünk, amit a csapat ledolgozott és azt gondolom, hogy volt tartása, volt szíve a csapatnak. Megyünk tovább, ez benne volt a pakliban, hogy 2-1 lesz. Mindenki védi a hazai pályáját, nekünk sem lehet más a célunk a következő meccsen.

 

NB I B, Piros-csoport, döntő, 3. mérkőzés:

 

Pécsi VSK-Veolia – Újbuda MAFC 95-89 (28-19, 21-18, 17-23, 29-29)

 

MAFC: Polgárdy 22/9, Pintér 7/6, Archibald 25/3, Bordács 4, Pápai 2

Cserék: Buzás 14/9, Biber 8, Katona 5, Komma 2

 

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc állása: 2-1 a PVSK javára

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA