Kiütötte a MAFC a Honvédot a kosárlabda-örökrangadón

Olykor parádés játékkal, remek dobószázalékkal és nagyszerű lepattanózással verte a MAFC a Budapesti Honvédot a Gabányi László Sportcsarnok parkettjén.

A meccs elejétől egyértelműsítette a remek formába lendülő MAFC, hogy ezt a fővárosi derbit csak az újbudai gárda nyerheti meg. Hencsey Tamás csapata már 24 ponttal is vezetett, állva hagyta ellenfelét, és nem is engedte már tíz ponton belülre a Honvédot.

 

Több kiváló egyéni teljesítmény mellett csapatszinten is ellenfele fölé nőtt a hazai csapat, lepattanózásban is komoly fölényben volt végig a MAFC, és végül simán, 90-67-re győzött, hiába érkeztek nyolc sikeres meccsel a hátuk mögött a vendégek.

 

A megnyert örökrangadó mellett annak is örülhetett a MAFC, hogy a sokáig listavezető Veszprém zsinórban harmadik meccsét is elbukta (Salgótarjánban, 75-69-re), így az újbudaiak 11-4-es mérlegükkel utolérték a bakonyiakat, a két csapat már fej-fej mellett üldözi az éllovas Nyíregyházát (12-3).

 

MAFC - Budapesti Honvéd SE 90-67 (34-19, 23-21, 15-18, 18-9)

 

A MAFC legjobbjai: Ryan Richmond (22 pont, 9 lepattanó, 4 assziszt), Katona Bence (21 pont), Csapai Péter (11 pont, 10 lepattanó), Tóth Péter (11 pont, 4 lepattanó, 5 assziszt), Harazin Tamás (10 pont, 6 lepattanó)

 

Hencsey Tamás (MAFC): - Először is abszolút gratuláció a csapatomnak! Azt gondolom, hogy az egész mérkőzés során az amit elterveztünk, azt sikerült megvalósítanunk. Nagyon örülök annak, hogy a csapat újra megmutatta, hogy védekezésben is tud nagyon jót produkálni. Különösen a második félidőben, amikor még tudtunk azon javítani is, hogy még hatékonyabb legyen. A palánkok alatti területet uralni tudtuk, sikerült tizennyolc támadólepattanót szereznünk és ez megkönnyítette a játékunkat. Nagyon sok gyors indítást és korai pick and roll szituációt tudtunk kialakítani. Így ritmusos volt a játékunk végig. Nagyon örülök annak, hogy az utolsó két mérkőzést így sikerült abszolválnunk, ugyanakkor fel is hívtam a játékosaim figyelmét, hogy ezután ezt el is kell felejteni és azonnal fókuszálnunk kell a következő kihívásra. A Honvédnak további sikereket kívánok!

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA