Hosszabbítás után nyert a Kecskemét

Közel állt a MAFC a győzelemhez. A fővárosi klub a meccs vége felé utolérte ellenfelét, sőt, az utolsó percben már vezetett is, de a KTE büntetőkkel hosszabbításra mentette a találkozót. A ráadást a vendégek bírták jobban, és 92–81-re nyertek.

FÉRFI KOSÁRLABDA NB I
22. FORDULÓ
MAFC–KTE DUNA ASZFALT 81–92 (21–21, 14–21, 18–16, 20–15, 8–19) – h. u.
Gabányi-sportcsarnok, 400 néző. V: Frányó, Pozsonyi, Hervay
 
MAFC: M. SMITH 20/6, Polyák 6, DUVNJAK 23/6, Sihota 10/3, Pápai. Csere: Lakits 4, Poscic 2, Misek 1, KOVÁCS ÁDÁM 15/3, Kucsora. Edző: Garai Péter
 
KECSKEMÉT: Pongó Máté 5, PONGÓ MARTIN 14/3, DJERASZIMOVICS 22/3, IVOSEV 19/3, KARAHODZSICS 19. Csere: Djukanovics 9/9, Mészáros M. 4, Hegedűs G. Edző: Forray Gábor

 
Az eredmény alakulása: 4. perc: 4–8. 7. p.: 15–15. 13. p.: 26–27. 18. p.: 30–37. 24. p.: 42–48. 28. p.: 48–56. 32. p.: 56–60. 35. p.: 63–69. 39. p.: 73–71. 43. p.: 79–80. 45. p.: 79–84
Kipontozódott: Poscic (23. p.), Djukanovics (33. p.), Ivosev (45. p.), Sihota (45. p)
 
A bajnokság 22. fordulójában, szombaton délután hazai környezetben fogadta az utolsó helyezett MAFC a 10. helyen álló KTE-Duna Aszfalt csapatát. A fővárosiak január közepe óta, míg a kecskemétiek február eleje óta voltak nyeretlenek, így mindkét csapatra ráfért volna már egy győzelem.

 
Mindkét oldalon a megszokottól eltérő kezdőötösökkel kezdtek a csapatok. Duvnjak középtávolija jelentette a találkozó első kosarát, majd néhány elhibázott támadást követően Djeraszimovics és Ivosev fordított. Az ezt követő percekben egyértelműen a vendégek akarata érvényesült, palánk alatti kosarakkal sikerült 10-4-re elhúzniuk. 8-10-ig sikerült felzárkóznia Garai Péter csapatának, majd ezután zsinórban öt KTE-pont érkezett. Duvnjak egyenlített a 7. percben, majd Poscic közelije már hazai vezetést jelentett. A kecskemétieknek nem szegte a kedvét, Karahodzsics duplája után újra ők vezettek. Két másodperccel a negyed vége előtt még Kovács kosara is célba ért, így egyenlő lett az első tíz perc eredménye (21-21).

 
Változatlan maradt a forgatókönyv a második negyedben. Kovács büntetőivel rögtön az elején átvette a vezetést a MAFC, de nem tartott sokáig, mert Djeraszimovics tempója után újra a vendégek vezettek. Nagy küzdelem folyt a pályán, egy-két pontnál többel egyik fél sem tudott meglépni a másiktól. Nagyobb lélegzetvételhez a 18. percben jutott a Forray-legénység, amikor Mészáros kettese után 30-37-re lépett meg. A MAFC szempontjából a legjobbkor dobott az ellentámadásból Duvnjak triplát, de utolérnie már nem sikerült a hazaiaknak a Kecskemétet az etap végére (35-42).
 
A második félidőt Ivosev duplája indította, majd Sihota talált be távolról. A Kecskemét sikeresen tartotta a 6-8 pontos különbséget. Hiába dobtak kosarat a hazaiak, rögtön érkezett rá a vendégek válasza. Ráadásul a MAFC-ot érzékeny veszteség érte, amikor Matija Poscic már a 23. percben begyűjtötte az ötödik személyi hibáját. A negyed hajrájában valamivel közelebb tudtak kapaszkodni a műegyetemisták, amikor Kovács tripláját Sihota megtoldotta egy duplával. Hiába volt meg az esélye az ellentámadásra Smithéknek, az utolsó kosarat Karahodzsics jegyezte (53-58).

 
Smith bravúr hármasával kezdődött az utolsó felvonás, majd Pongó Martin talált be egy nagy kavarodást követően. A 33. percben előbb Djukanovicsot kipontozódás miatt elveszítette a Kecskemét, majd Duvnjak 2+1-es akciója után 59-60 lett a mérkőzés állása. Ami a szerbnek nem sikerült, Smithnek összejött, 63-63-nál újra egált mutatott az eredményjelző. Sokáig azonban nem tartott az öröm, mert Pongó Martin hat pontjával már a KTE vezetett. Fokozatosan dolgozta le a hátrányát a MAFC. 68-71-nél Duvnjak a kezébe vette a karmesteri pálcát. Előbb egy duplát, majd egy triplát küldött a helyére, így hosszú idő után újra a hazaiaknál volt az előny. Karahodzsics és Ivosev is csak egy-egy büntetőt dobott, de ez elég volt az egyenlítéshez. 16 másodperccel a vége előtt a hazaiak támadhattak, de Smith eladta labdát. Szerencséjére visszakerült a labda a MAFC-hoz, de három másodperccel a vége előtt a triplája kimaradt, így következhetett a hosszabbítás.

 
Hiába volt a lélektani előny a fővárosiaknál, Smith ziccere után egyértelműen a vendégek akarata érvényesült. Djeraszimovics és Pongó Máté is fontos kosarakat szerzett, megalapozva csapata vezetését. 46 másodperccel a vége előtt 79-84-ről folytatódott a találkozó. Duvnjak hárompontos kísérlete kimaradt, a letámadást pedig könnyen átjátszva szerzett Djeraszimovics könnyű kosarat. A mérkőzés ezzel eldőlt, így második budapesti fellépéséről is győztesen távozott a KTE, míg a MAFC-nak továbbra sem sikerült kimászni a gödörből (81-92).
 
MESTERMÉRLEG
Garai Péter: – Ha mindkét edző, csapat, szurkolótábor elégedetlen, annak nem csak a csapatok az okai... Ez egy rangadó volt, bármelyik csapat hagyja el vesztesen a pályát, fel lett volna háborodva. Nagyobb alázatot, odafigyelést, tiszteletet kérnék!

 
Forray Gábor: – Röviden: ezúttal szó szerint mindent és mindenkit legyőztünk. Az elején sok ki nem kényszerített eladott labdánk volt és bevallom, nem is tudom, honnan merítették az erőt a srácok. Öt vereségünk volt, tudtuk, hogy nehéz lesz, le a kalappal a fiúk előtt az akaratukért, az alázatukért. Egyébként szimpatizálok a MAFC-cal, kívánom, hogy maradjon bent.

 
forrás: bb1.hu, nemzetisport.hu, mti.hu

Címkék: 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA