BEAC: Egy sima, egy fordított - videó

Zalaegerszegi győzelemmel és pécsi vereséggel folytatta szereplését az ELTE BEAC Újbuda a női kosárlabda NB I-ben.

A DVTK elleni szoros hazai vereséget követően, a 2. fordulóban Zalaegerszegre látogatott a BEAC és remekül is kezdett a ZTE otthonában. Már 10 perc után 20 ponttal vezettek az újbudaiak, és a félidőre is csak egy ponttal csökkent az előnyük.

 

A harmadik és negyedik negyedben az olykor szellős védekezést kitűnő támadójátékkal ellensúlyozta Balogh Judit csapata, amely a végén nagyon magabiztos, 34 pontos győzelmet aratott és ezzel megszerezte első sikerét a bajnokságban. Az amerikai Ieashia Small 23, a szerb Latinka Dusanic pedig 20 ponttal zárt a találkozón. 

 

Balogh Judit (BEAC): - Először ülök itt győztesen Zalaegerszegen, aminek nagyon örülök. Nem lebecsülve az ellenfelet, győzelmet vártunk, annak tudatában, hogy milyen átalakulás zajlott a klubnál. Nem volt könnyű mérkőzés. Mindig nagyon gyűlöltem, amikor vesztesként gratuláltak nekem, de most nagyjából értem mire gondoltak ilyenkor. Ahogy küzdött és hajtott a zalaegerszegi csapat, minden nehézség ellenére, az mérgessé tett a saját játékosaimmal szemben. Nem gratulálok, mert tudom milyen rossz érzés, de azt is tudom, hogy fog még nehéz perceket okozni ez a csapat másoknak is.

 

ZTE Női Kosárlabda Klub – ELTE BEAC Újbuda 74-108 (16-36, 22-23, 12-24, 24-25)

 

BEAC: Czank 9, Small 23, Boros J 18/6, Mérész 12, Smith 4

 

Cserék: Dusanic 20, Szabó D. 2, Koch 13/9, Juhász 2, Laufer 5, Zsámár

 


Pécsen a házigazda kezdett jobban, a PEAC nyolcpontos fórban volt (16-8), amikor Balogh Judit először kért időt. A baranyaiak a későbbiekben állandósították tíz pont körüli előnyüket magasembereik vezérletével, sőt, a harmadik negyedben húsz ponttal is elhúztak.

 

A negyedik negyed aztán a Balogh-csapaté lett,  egy 15-2-es rohanást mutattak be a vendégek, amivel 12 másodperccel a meccs vége előtt 63-59-re zárkóztak fel. Fordítani azonban már nem tudott a palánk alatti munkában és a büntetőzésben sokat hibázó vendégegyüttes.

 

Folytatás szerdán, a Vasas ellen - már a Gabányi László Sportcsarnokban. 

 

Balogh Judit (BEAC): - Nem volt szép mérkőzés, kifejezetten csúnyácska. Mindkét oldalon rengeteg hiba volt, sajnálom, hogy nem mi jöttünk ki belőle jól, pedig a lepattanókon kívül minden mutatóban közel azonosak voltunk. Egy csúnyácska győzelemnek is örültem volna.

 

PEAC-Pécs – ELTE BEAC Újbuda 65-59 (18-14, 16-11, 16-11, 15-23)

 

BEAC: Czank 10/3, Boros 3, Small 6, Mérész 10/3, J. Smith 6

 

Cserék: Dusanic 12/3, Koch 3/3, Laufer 1, Szabó D. 8/6

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA