AZ NB III-as indulást is vállalná a Kelen SC - megvan a licenc

Az NB III-as férfi labdarúgó-bajnokság május eleji lefújásakor eldőlt, hogy a Kelen SC-nek búcsúznia kell a harmadosztálytól, ugyanakkor egyből a feljutást céloznák meg a klubnál, ráadásul a licenc a rendelkezésre áll arra az esetre, ha esetleg mégis felkérnék őket az NB III-as indulásra.

Május elején kiderült, hogy az MLSZ, az NB III-as idényt a koronavírus-járván miatt lefújó döntése alapján a Kelen SC felnőtt férfi csapata búcsúzott a harmadosztálytól, az NB I-es női csapat viszont megőrizte élvonalbeli tagságát, épp a járvány miatti kényszerszünet előtt elért győzelmével.

 

A Kelen SC egy nemrég megjelent közleményben jelezte, hogy elfogadta és tudomásul vette a Magyar Labdarúgó Szövetség döntését, melynek értelmében a záró táblázatok jelölik meg az egyes bajnokságok kiesőit és feljutóit, ugyanakkor "nagy öröm, hogy jogszerűen, infrastrukturálisan és a játékosállományt tekintve is felkészültnek mondhatjuk magunkat mind a BLSZ I. osztályára, mind az NB III-ra" - olvasható a kommünikében.

 

A klub kiemeli, hogy a felnőtt férfi csapatuk játékosai ugyanis szinte egytől-egyig kitartanak a Kelen SC mellett és az egyértelmű feljutást megcélozva indulnak neki a jövő évi felkészülésnek.

 

Mindeközben a klub megszerezte a jövő évi NB III-as induláshoz szükséges licencet is, ráadásul a csapat hazai pályája is elkészül a nyáron, így egy esetleges felkérés sem jelentene akadályt a klubnak. Ennek megfelelően az újbudai csapatnál egy dolgot vesznek biztosra: bármelyik bajnokságban is induljanak a 2020/2021-es szezonban, készen állnak rá.

 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA