Kelen SC: Így érinti a csapatokat az MLSZ döntése és a bajnokságok lefújása

A férfiak búcsúztak a harmadosztálytól, a hölgyek viszont megőrizték élvonalbeli tagságukat, épp a járvány miatti kényszerszünet előtt elért győzelmükkel. 

Búcsú az NB III-tól

 

Az MLSZ hétfő esti döntésének értelmében az NB III 2019/2020-as idénye is befejeződött. A szövetség a félbemaradt idény záró táblázata alapján jelölte ki a kiesőket, valamint a megyei első osztályokból a harmadik vonalba feljutó csapatokat.  A záró táblázatok utolsó három helyén állók nem nevezhetnek a következő NB III-as bajnokságra.

 

A döntést követően eldőlt, hogy a harmadosztályba tavaly tavasszal feljutott Kelen SC felnőtt férfi csapata az NB III Közép-csoportjának utolsó, 16. helyén végzett a 19 forduló alatt megszerzett 10 pontjával. Az újbudai gárda így a következő idényben ismét a Budapest-bajnokság I. osztályában (BLSZ I) szerepelhet majd.

 

Jövőre újra NB I!

 

A szövetség tájékoztatása alapján az is eldőlt, hogy a női NB I-ben csak azokat a fordulókat bonyolítják le, amelyek ahhoz szükségesek, hogy eldőljön, ki indulhat a következő szezonban a Bajnokok Ligája selejtezőjében (a DVTK és MTK játszik majd egymással a bajnoki döntőért, majd a FTC-vel csap össze a győztes a BL-indulásért).

 

Így viszont marad a Simple Női Liga NB I-ben az élvonal abszolút újonca, a Kelen SC női Zöld csapata, amely épp a koronavírus-járvány következtében elrendelt kényszerszünet előtti utolsó fordulóban, a Győr elleni bravúrral lépett el a tabella aljáról, és őrizte meg így NB I-es tagságát. 

 

Mostanra kiderült, hogy Könczey Zsolt  a 7. helyen végzett csapata így elérte legfontosabb célját az idényben és a következő szezonban is a legmagasabb osztályban szerepel majd. 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA