A tabella élén a MAC

Átvette a vezetést a MAC Budapest az ERSTE Ligában, miután 7-4-re legyőzte a vendég Fehérvári Titánok együttesét az alapszakasz vasárnap esti összecsapásán. Elképesztő hajrában a hét gólt hozó utolsó harmadban dőlt el az újbudai csapat javára a mérkőzés.

JÉGKORONG ERSTE LIGA
MAC BUDAPEST–FEHÉRVÁRI TITÁNOK 7–4 (0–0, 2–2, 5–2)
Pesterzsébet, 450 néző. V: Babic, Mlkvy (szlovák), Berger, Frimmel (szlovák)
 
MAC: Bálizs
Pozsgai (1), Dudás (1) – Garát, Cunningham – MacAulay (2), KOVÁCS B. Z. – Fejes, Vokla
Klempa (2), Brown, Dansereau 1 – Terbócs, Nagy K. 2, Keresztury – SOMOGYI 1 (1), B. ORBÁN 3, Majoross B. (1) – Tóth Richárd, Tóth Gergely, Molnár D. (1).

Edző: Majoross Gergely
 
FEHÉRVÁR: Kornakker
Vehmanen, Imre – Reiter A., Szabó B. – Szaller, Láday – Takács B., Erdei
SCHOENMAKERS 1, AINSWORTH 2, ANTILLA 1 (3) – Mazzag, Reisz, Vizi – Részegh, Kiss Ő., Szita – Péter A., Kiss Zs., Péter B.

Edző: Kóger István

 
Kiállítások: 12, ill. 14 perc
 
A mérkőzés első harmadában a MAC jó tempót ment, amit a 14:4-es kapura lövési mutató is jól tükröz, de a helyzeteket nem sikerült gólra váltani. A második játékrész kiegyenlítettebb játékot és 2-2 gólt hozott, így az utolsó 20 percre maradt a meccs eldöntése.
 
Vendég találattal indult a küzdelem, Ainsworth emberelőnyből lőtt gólt, majd percekkel később Brance Orbán egyenlített. Tíz perccel a rendes játékidő letelte előtt Keegan Dansereau növelte kétgólosra a hazai vezetést, bő két perccel később pedig Nagy Krisztián talált be emberelőnyből, így már 6:3 állt az eredményjelzőn. A fehérváriak azonban nem adták fel, Schoenmakers szépített, majd két és fél perccel a vége előtt időt kért Kóger István és lehozta hálóőrét. A végeredményt Brance Orban állította be, aki távolról talált az üres ketrecbe megszerezve ezzel harmadik gólját a találkozón.
 
A MAC közönségszórakoztató, gólgazdag mérkőzésen nyert 7-4-re, győzelmével átvette a vezetést az Erste Ligában, ám 3 meccsel többet játszott, mint a DVTK Jegesmedvék.
 
MESTERMÉRLEG
Majoross Gergely: – Az elmúlt hat-hét meccsen nagyon tetszik, ahogy játszunk, sok helyzetet tudunk kialakítani, és a szerkezetünket tekintve a védekezésünk is jó. Két dolog nem tetszik viszont: az első, hogy a sok helyzetből kevés találatot szerzünk, hiába lőttünk most hetet, a másik, hogy amikor hagyunk valamit az ellenfélnek, azok hatalmas helyzetek, mert olyan hibákat követünk el, amilyet nagyon nehezen, vagy sehogy sem lehet kijavítani. Ezen még dolgoznunk kell.
 
Kóger István: – Nagy teljesítmény, hogy a MAC-nak a saját pályáján négyet lőttünk, továbbá két harmadon keresztül a döntetlen közelében tartottuk az eredményt. Mindig kérem a játékosaimat, hogy férfiasan és keményen játsszanak, de nem tudom, hogy ennyire szabálytalanok vagyunk-e, hiszen legutóbb három emberelőnyös góllal vert meg minket a Miskolc, ezúttal pedig a MAC is.
 
forrás: jégkorongblog.hu, nemzetisport.hu, MAC Budapest facebook oldala

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA