3 pontra a DVTK-tól

A MAC Budapest már a második harmadban egyértelművé tette, kié lesz a győzelem az Erste Liga vasárnapi mérkőzésén, Bécsben. Ezzel a tabella második helyén álló együttes csupán három pontra került a tavalyi győztes DVTK-tól.

JÉGKORONG, ERSTE LIGA
EV Vienna Capitals II. (osztrák)–MAC Budapest 1–5 (0–1, 0–4, 1–0)
Bécs, 160 néző. V: Juhász, Varjú, Váczi, Berger
 
VIENNA: Tschrepitsch – Karitnig, Piff – Kuqali, Leitner – Steibl, Wolf
F. Maxa, Preiser, Szabad – Ranftl, Rohm, Schögl – Artner (1), A. Maxa, Vendis 1 – Janisch, Schönwetter
Edző: Christian Dolezal
 
MAC: Arany G. – Pozsgai, Dudás (1) – Vokla (1), Cunningham (2) – Macaulay, Kovács B. Z. – Fejes (1), Garát, Klempa, Brown, Dansereau 1 – Terbócs 1, Nagy K. (1), Keresztury – Somogyi 1, B. Orbán (1), Majoross B. 1 – Tóth Richárd, Tóth Gergely 1, Molnár D. (1)
Edző: Majoross Gergely
 
Kiállítások: 6, ill. 4 perc

 
A mérkőzés első harmadában úgy tűnt, Matthias Tschrepitsch vezetésével kibírja kapott gól nélkül a Vienna Capitals II, ám 42 másodperccel a szünet előtt Tóth Gergely vezetéshez juttatta a MAC-ot. A bécsiek sokáig jól tartották magukat, a második magyar gól csak a 34. percben született meg Terbócs István révén. A második játékrész hajrájában azonban összeomlottak, előbb Keegan Dansereau kihasznált egy emberelőnyt, 70 másodperc múlva Majoross Barnabás négygólosra növelte csapata vezetését, 4 másodperccel a dudaszó előtt pedig Somogyi Balázs talált be egy 5 a 4 elleni helyzetben. A záró húsz percre kiengedett a MAC, ezt jól jelzi, hogy az osztrákok 11:9-re megnyerték a harmad kapura lövési mutatóját. Fölényük az 50. percben góllá érett, Lukas Vendis a 6. Erste Liga-mérkőzésén megszerezte az első gólját, egyben pontját.

 
A MAC 5-1-re nyert, hátránya 3 pontra csökkent a hosszabbításos vereséget szenvedett DVTK Jegesmedvék mögött.
 
forrás: jegkorongblog.hu, nemzetisport.hu

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA