Megalakult az Újbuda Sportegyesület

Újbuda SE

Megalakult az Újbuda Sportegyesület. A SportMax sportcsarnokban rendezett ünnepségen részt vett számos olimpiai bajnok, sikeres sportkarriert befutott sportoló. 


Czene Attila, Grosics Gyula, Horváth Gábor, Jánosi Zsuzsa, Faházi János, Nyilasi Tibor, Orosz Andrea, Temesvári Andrea, Tóth Frank, dr. Török Ferenc, Zsolnay Gyöngyi. 

Az új egyesület célja, hogy Újbuda sportolni vágyó lakosságának biztosítsa a feltételeket, illetve a szervezett sportolás lehetőségét. Természetesen az a cél, hogy az Újbuda SE színeiben minél több sportoló nyerjen versenyeket, de ugyanilyen, ha nem fontosabb, hogy a kerületben aktív diák és tömegsport mozgalom alakuljon ki. 


Az Újbuda Sportegyesület ehhez a törekvéshez kínál kereteket, az egyesületen keresztül sokkal hatékonyabban tudja a támogatásokat a címzettekhez, a sportolókhoz eljuttatni. 


Az Újbuda Sportegyesület egyelőre hét szakosztállyal alakult meg, ezek a következők: 


Labdarúgás - A sportegyesület színeiben játszik a Vác - Újbuda focicsapat. Kézilabda - amelynek magját a mostantól Újbuda - Goldberger NB I-es női kézilabdacsapat adja, az Újbuda - Mafc kosárlabda, míg a teniszszakosztály bázisa a Temesvári Andrea Teniszakadémia adja. Az Újuda SE ezen túl kajak-kenu, tömegsport és curling szakosztállyal alakult meg.


Újbuda Önkormányzat (2007. 11. 19.)

 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA