Fitness parkot kapott Gazdagrét

A Frankhegy és a Torbágy utca közötti parkban szabadtéri kondicionáló parkot adott át a kerület vezetése. Az öntött gumiburkolattal ellátott területen a legújabb trendeknek megfelelő korszerű edzőgépek kaptak helyet, melyeket erőnléttől és kortól függetlenül bárki képes használni. Az önkormányzat célja, hogy a mindennapi sportolást egyszerűvé és könnyen elérhetővé tegye a lakótelepen élők számára.

A most átadott fitness park gumírozott pályáján szinte minden izomcsoport edzése megoldható. A kihelyezett gépek használata egyszerű, annak is egyértelmű, aki még sosem járt edzőteremben. – Az edzőpark beruházás egy tudatosan felépített sportstratégia állomása – mondta Hoffmann Tamás polgármester. Hozzátette, az elmúlt években azért dolgoztak, hogy minél több helyszínen teremtsék meg a sportolás lehetőségét a kerületben. Elmondta, hogy a fejlesztési koncepció első eleme a Bikás Parkban megépített, azóta is népszerű futókör, amely jelenleg a leghosszabb a kerületben. Azóta Gazdagréten újították fel a Frankhegy-Torbágy utca közötti játszóteret - ahol szintén épült futókör -, mellette pedig mostantól a felnőttek is sportolhatnak a fitness parkban – tette hozzá a polgármester. Szerinte így minden egy helyen van ahhoz, hogy egy család összes tagja kikapcsolódjon, mozogjon.

- Kifejezetten sportos kerület lettünk az elmúlt években – állapította meg Simicskó István sportért felelős államtitkár, miután az összes gépet kipróbálta a területen. Sportoló nemzetet szeretnénk felépíteni, ehhez pedig az kell, hogy helyben, a kisebb közösségekben is hétköznapi szokássá váljon a mozgás – tette hozzá. Szerinte jelentősen nőtt a rendszeresen sportoló felnőttek és gyerekek száma: míg 2010-ben a magyarok 5 százaléka sportolt rendszeresen, mára ez az arány 15 százalékosra nőtt.

A klasszikus kültéri kondicionáló eszközök mellett az edzőparkban Budapesten az első között TRX pálya is épült. A TRX egy végtelen számú variációs lehetőséget biztosító funkcionális edzésforma, mely során egy felül rögzített kötéllel lehet végezni tartásjavító és kondicionáló gyakorlatokat. A pálya elemeire a saját fitness eszközöket is rá lehet csatlakoztatni.

T.D. - ÚjbudaTV

Fitness parkot kapott Gazdagrét

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA