Vízilabda: Négy OSC-játékos is utazhat a világbajnokságra

Kihirdette keretét a héten kezdődő fukuokai világbajnokságra Varga Zsolt, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

A csapathirdetésen kiderült, hogy a férfi keretben egyetlen csere történt a világkupa Los Angelesben rendezett múlt heti szuperdöntőjében negyedik együtteshez képest, Konarik Ákos helyett Pohl Zoltán utazik Japánba - derült ki a XI. kerületi MOL Campusban tartott sajtótájékoztatón.

 

(A magyar férfi vízilabda-válogatott az amerikaiak óvása és annak helyben hagyása után, a bronzmérkőzés utolsó négy és fél percét újrajátszva 14-13-ra kikapott a házigazda együttestől.)

 

Az OSC pólósa, az U20-as válogatottat csapatkapitányként világbajnoki címig vezető Vigvári Vince először szerepelhet a három klasszikus világverseny – Európa-bajnokság, világbajnokság, olimpia – valamelyikén.

 

Varga Zsolt elmondta, több olyan játékos is van a keretben, akik az elmúlt években sikerrel megvívott utánpótlás-viadalok után most ezen a világbajnokságon bizonyíthatnak. Ugyanakkor a fiatalítás lépcsőzetes, hiszen a magyar vízilabda megköveteli, hogy mindig a lehető legjobb eredményeket érjék el és az együttes kialakítása ennek fényében történt meg - tette hozzá.

 

A csapatkapitány Jansik Szilárd kiemelte: előzetesen nem szeretnének magukra nagy terhet tenni, tavaly, a hazai rendezésű vb-n ugyanis ez "rosszul sült el", a spliti Európa-bajnokságra azonban már összeállt a csapat. "Ott mindent megtettünk egymásért, és ezt szeretném most is viszontlátni" - nyilatkozta a Ferencváros játékosa. A férfiválogatott a csoportkörben a horvátokkal, az argentinokkal és a házigazda japánokkal találkozik.

 

Vízilabdában a legfontosabb változás, hogy első alkalommal "gazdálkodhatnak" 15 játékossal a szövetségi kapitányok, akiknek minden mérkőzés után lehetőségük van a módosításra a 13 fős meccskeretben.

 

Az eseményen Madaras Norbert, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke és a MOL képviselői együttműködési megállapodást írtak alá, amelynek értelmében az egyik legnagyobb magyar cég a jövőben is támogatja a sportágat. (az MTI híre nyomán)

 

A magyar férfi vízilabda-válogatott vb-kerete:

 

Kapusok:  Lévai Márton (Genesys OSC Újbuda), Vogel Soma (FTC-Telekom)

 

Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel, Manhercz Krisztián, Vigvári Vince (mindhárom OSC), Fekete Gergő, Jansik Szilárd, Molnár Erik, Nagy Ádám, Német Toni, Pohl Zoltán, Varga Dénes, Vigvári Vendel (mind FTC), Vámos Márton (Olympiakosz, görög), Zalánki Gergő (Pro Recco, olasz)

 

A játékosok klubjaként azt tüntettük fel, amelyikből kiharcolták a válogatottságot.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA