Vízilabda: Az OSC távozó klasszisa a vb-döntőbe és az olimpiára dobta a válogatottat

A magyar férfi vízilabda-válogatott 12-11-re legyőzte a címvédő spanyol csapatot, ezzel bejutott a fukuokai vizes világbajnokság döntőjébe, egyúttal kvótát szerzett a jövő évi, párizsi olimpiára.

A magyarok így 1998 óta őrzik veretlenségüket a spanyolokkal szemben nagy világversenyeken (olimpia, vb, Eb). Varga Zsolt együttese a szombati fináléban az olimpiai bajnok szerbeket búcsúztató görögökkel találkozik.

 

A csütörtöki elődöntő mindent eldöntő gólját az a Manhercz Krisztián szerezte, aki az előző idényt követően, öt év után hagyta el az OSC-Újbudát, és a francia Marseille-nél folytatja pályafutását.

 

A spanyolok 36 másodperccel a vége előtt emberelőnyt kaptak - ráadásul Zalánki kipontozódott - Varga azonban blokkolt, ekkor 16 másodperc maradt az órán. Varga Zsolt időt kért. A támadásnál a labda az utolsó pillanatban Manhercz kezébe került, aki kiszorított helyzetből lőtt a rövidre, a játékszer pedig átcsorgott a világklasszis Unai Aguirrén hóna alatt. Ugyan használták a videóbírót a játékvezetők, de a labda jól láthatóan bent volt, így ért véget a drámai csata - számolt be az MTI.

 

A csapatban ugyancsak az OSC-t és Újbudát képviselte az U20-as válogatottat csapatkapitányként világbajnoki címig vezető Vigvári Vince, aki először szerepelhet a három klasszikus világverseny – Európa-bajnokság, világbajnokság, olimpia – valamelyikén, valamint Lévai Márton és a gólt is szerző Angyal Dániel is.

 

Vizes világbajnokság, Fukuoka, férfi vízilabdatorna, elődöntő:

 

Magyarország-Spanyolország 12-11 (3-3, 1-3, 3-2, 5-3)

 

Gólszerzők: Manhercz 3, Zalánki, Jansik Sz. 2-2, Vigvári Vi., Varga Dé., Angyal, Német, Vámos 1-1, illetve Sanahuja, Munarriz, Perrone 2-2, Larumbe, Bustos, De Toro Dominguez, Cabanas, Mallarach 1-1

 

Magyarország: Vogel - Varga Dé., Angyal, Nagy Á., Jansik Sz., Zalánki, Vámos Cserék: Német, Manhercz, Vigvári Vi., Fekete, Molnár E.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA