Vb-elődöntős a férfi vízilabda-válogatott

Egy, az utolsó másodpercekben esett Vámos-góllal múlta felül Ausztráliát (10-9) a magyar férfi-vízilabda válogatott a dél-koreai vizes vb negyeddöntőjében, két OSC-játékossal a soraiban.

A magyar férfi vízilabda-válogatott 10-9-re legyőzte Ausztrália csapatát, ezzel bejutott az elődöntőbe a kvangdzsui olimpiai kvalifikációs világbajnokságon. A szorosan alakuló mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy az ausztrálok a félidőben még vezettek, illetve az, hogy ujjtörése ellenére Varga Dénes is vízbe szállt a második negyedtől.

 

Hárai Balázs és Manhercz Krisztián, az A-Híd OSC-Újbuda két pólósa is a vízben volt a csütörtök délelőtti találkozón.

 

Märcz Tamás együttese ezzel egyetlen lépésre van az ötkarikás kvótától, ugyanis a Koreai Köztársaságban a férfiaknál két indulási jogot osztanak ki: mivel az olimpiai bajnok Szerbia – amely világliga-győzelmével már biztosította helyét Tokióban – a negyeddöntőben kikapott a spanyoloktól, ezért a két döntős vehet részt a jövő évi ötkarikás játékokon. 

 

Legutóbb 2013-ban, Barcelonában fordult elő, hogy a férfi és a női válogatott is négy közé jutott a világbajnokságon, előbbi a katalán fővárosból arany-, utóbbi bronzéremmel tért haza.

 

A magyarok a csütörtöki elődöntőben – közép-európai idő szerint 11.30 órától – az olasz-görög párharc győztesével játszanak. (sport.ujbuda.hu / MTI)

 

Világbajnokság, férfi vízilabda, negyeddöntő:

MAGYARORSZÁG - Ausztrália 10-9 (3-3, 2-3, 3-1, 2-2)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA