"Válassz Sportot Újbudán!": Soha nem látott érdeklődés kísérte a kerület legnagyobb sportrendezvényét - fotók

Többezer gyermek, családok és szépkorú sportolók is nagy számban vettek részt szeptember 9-én, az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. immáron tizenkettedik alkalommal megrendezésre került, "Válassz Sportot Újbudán" nevet viselő éves eseményén, a Kánai úti Sport11-ben.

Még a megszokottnál is kiemeltebb érdeklődés mellett, mintegy 5000 gyermek és felnőtt, 50 kitelepülő egyesület és 40 sportág részvételével került - immáron tizenkettedik alkalommal - megrendezésre a "Válassz Sportot Újbudán!", amelynek újra a Sport11 Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpont adott otthont szeptember 9-én.

 

Az igazi nyári időjárásban megtartott esemény kezdetén, reggel 9 órakor már jelentős tömeg várakozott a belépésre és a regisztrációra, több kerületi iskola is nagy létszámmal képviseltette magát, de számos család - kicsik és nagyok - is a kerület legnagyobb sportrendezvényét választották szombati programként. És nem csak Újbudáról, de Budapest más városrészeiből és az agglomerációból is szép számmal érkeztek a sport iránt rajongó és érdeklődő látogatók.

 

Az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. idén is segítséget kínált az eseményre ellátogatóknak, ingyenes buszjáratok indultak a Kelenföldi pályaudvar metróvégállomásától.

 

Az eseményt dr. László Imre, Újbuda polgármestere és Bakai-Nagy Zita, Újbuda sportért felelős alpolgármestere nyitotta meg hivatalosan, illetve köszöntötte a résztvevőket.

 

Díszvendégként Kiss Péter Pál paralimpiai bajnok, illetve háromszoros para-kajak világ- és Európa-bajnok, a kerület kétszeres olimpiai bajnok és háromszoros vb-győztes kajakosa, Horváth Gábor, és a hazai ökölvívás közelmúltjának egyik legnagyobb alakja, a világ- és Európa-bajnok Erdei Zsolt is jelen volt, és a színpadnál interjút is adtak az esemény házigazdájának, illetve szpíkerének, Tőrös Balázsnak.

  

 

A valóban nyárias időjárás pedig igazán a kegyeibe fogadta a résztvevőket és vendégeiket, akik számtalan program és sportolási lehetőség közül választhattak az egyesületi sátraknál, a pályákon, a színpadnál vagy épp a medencékben, illetve a tornacsarnokban, nem utolsósorban pedig az Újbuda Mountain Bike és Szabadidő SE, valamint a Castor SE által birtokba vett kerékpárpályákon.

 

A résztvevők korcsoporttól függetlenül vidám és játékos formában ismerkedhettek meg a népszerű és a kevéssé ismert, ám annál érdekesebb sportágakkal, többek között a búvárkodással, a falmászással, a különböző labdajátékokkal, harcművészetekkel és táncokkal, egyéni és csapatsportágakkal, illetve egyéb számtalan mozgásformával.

 

Fontos szerepet kaptak idén a szépkorúak is, így a 60+-os korosztály tagjai is kedvükre kipróbálhatták a nekik tetsző sportágakat.

 

 

A nagyszabású és ezúttal is ingyenes családi esemény legfőbb célja ismét az volt, hogy minden gyermek találjon rá a számára legkedvesebb sportágra, és egyúttal arra az újbudai egyesületre is, ahová örömmel járna majd edzeni. A kerületi topklubok (OSC, MAFC, BEAC) pedig személyes jelenléttel is igyekeztek minél több gyermeket és fiatalt meggyőzni a sportolás fontosságáról.

 

"A XI. kerület tényleg a legnagyobb a fővárosban!"

 

A rendezvény kiemelt eseményenként, délben világ- és Európa-bajnok sportolókat tüntetett ki Újbuda önkormányzata: 65 olyan versenyzőt és felkészítő edzőt, akik mindannyian a kerületből, Újbuda valamely sportklubjának színeiben indulva érték el sikereiket 2023-ban. A kimagasló eredményeket Újbuda Önkormányzata több 10 millió forintos pénzjutalommal is díjazta. Idén atlétika, kajak-kenu, harcművészetek, triatlon, vízilabda, öttusa, ökölvívás és akrobatikus rock&roll sportágakban születtek dobogós helyezések a nemzetközi versenyeken.

 

A kitüntetések átadása előtt felszólalt dr. László Imre, Újbuda polgármestere, aki kiemelte, milyen boldog pillanatokat szereztek például a vízilabdázók vagy a kajak-kenusok ebben a "furcsa", 2023-as sportévben, amely az előszobája a 2024-es olimpiai esztendőnek.

 

- Büszkék vagyunk rá, hogy az újbudai sportegyesületek ennyi kiváló sportolót adnak, nemcsak a kerületnek és Budapestnek, hanem az egész világnak – monda el köszöntőjében a polgármester, majd Bakai-Nagy Zita alpolgármester beszélt arról, milyen fontos, hogy minél több példakép szülessen a sportban, mert ők jelentenek motivációt a következő generációnak.

  

- Egy kicsit mindenkinek a tekintete egy egy évvel későbbi időszakra fókuszol összpontosul, hiszen egyértelmű, hogy az olimpia - ami négyévenként van - egy hihetetlen kihívást jelent. Sok mindent tudnék mondani, de ami a lényeg, az most következik: lányok és fiúk, nagyon-nagyon köszönöm nektek! Fantasztikusak voltatok és drukkolni fogunk az elkövetkezendő időszakban, hogy azt az eredményt, amit ti magatoknak kitűztetek és edzőitekkel terveztek elérni, az sikerüljön elérni. Köszönöm szépen! És ha valakinek kétségei voltak, hogy a XI. kerület tényleg a legnagyobb a fővárosban, akkor most ez bebizonyosodott. Ennyi kiválóság sportol nálunk! - fogalmazott dr. László Imre, majd egy közös kép is készült a díjazottakról.

 

 

A rendezvényen a kerületi általános iskolák között külön versengés is zajlott, a tömegesítési verseny eredményeiről pedig hamarosan beszámolunk!

 

DG

 

(Fotók: Bak Ferenc / Újbuda Sportjáért)

 


 

Az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. ezúton is köszönetét fejezi ki minden résztvevőnek, kilátogatónak, az egyesületeknek, a szervezésben résztvevő munkatársainak és Újbuda Önkormányzatának a szombaton tizenkettedik alkalommal és soha nem látott látogatószám mellett megrendezésre került "Válassz Sportot Újbudán!" rendezvényt követően!

 

Egy nagyszerű hangulatú és reményeink szerint minden ott lévő gyermeknek, ifjú sportolónak, családnak és időskorúnak, az edzőknek és előadóknak felejthetetlen élményeket szerző eseményre került sor a Kánai úti Sport11-ben! Köszönjük!

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA