V. Újbuda Streetball Fesztivál: 30 csapat tette felejthetetlenné a rendezvényt - fotók

Ismét komoly érdeklődés mellett, a Gabányi László Sportcsarnokban került megrendezésre az Újbuda Sportjáért népszerű kerületi eseménye, az immáron ötödik alkalommal lezajlott Újbuda Streetball Fesztivál. 

Dr. László Imre, Újbuda polgármestere, valamint az esemény két fővédnöke, Bakai-Nagy Zita alpolgármester és Keller Zsolt önkormányzati képviselő (illetve a rendezvényről tudósító Újbuda Média) jelenlétében pattogott a labda a Gabányi László Sportcsarnok parkettjén, ahová nem csak az esős időjárás miatt kellett beköltözniük a csapatoknak.

   

Hanem amiatt is, hogy az V. Újbuda Streetball Fesztiválra több mint 30 csapat regisztrált, ezért szabadtéren, a Bikás Parkban már nem lehetett volna gördülékenyen megszervezni az eseményt (amely mostanra kinőtte valamennyi újbudai szabadtéri helyszínt), így a csapatok az NB I-es mérkőzéseknek is otthont adó, Hauszmann Alajos utcai létesítményben gyűltek össze május 18-án, szombaton. 

  

  

Ahol megint kiváló színvonalú mérkőzéseket játszottak - a remek atmoszférát biztosító szurkolótáborok előtt - a 3+1 fős csapatok, köztük a Grosbasket Budapest (az ország legnagyobb kosaras boltja) gárdájával, soraiban az esemény "hangjával" és szpíkerével, a népszerű bloggerrel és NBA-szakértővel, Tőrös Balázssal. A Grosbasket külön dobóversenyt is szervezett a fesztiválra, amelyen értékes ajándékokért versenyezhettek a jelentkezők. 

  

   

A három kategóriában összecsapó streetball-csapatok élvezetes csatái mellett a legjobb büntető- és hárompontos-dobók is összemérték tudásukat. A nap végén pedig nem csak a győztesek, de valamennyi résztvevő remek hangulatban távozhatott, hiszen mindannyian, együtt bizonyították újra a streetball és a kosárlabda közösségformáló erejét. 

    

Ezúton is gratulálunk a három kategória-győztes csapatnak, a Ziccer KS-nek, a Hassiktirnek és a Supermodelsnek, valamint a hárompontos-dobó versenyt megnyerő Harka Stefánia Laurának, illetve a legjobban büntetőző Madaras Jánosnak is! 

  

V. Újbuda Streetball Fesztivál (Gabányi László Sportcsarnok), eredmények:

  

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA