Újra elindult a MOL Tehetségtámogató Program a fiatal sportolóknak

A MOL Tehetségtámogató Program "Sport" kategóriája olyan fiatal sportolók támogatását tűzte ki célul, akik már bizonyították tehetségüket országos vagy nemzetközi versenyeken, továbblépésükhöz azonban anyagi segítségre van szükségük.

A MOL Tehetségtámogató Program Sport pályázat várja azoknak a 10-16 év közötti magyarországi általános és középiskolás diákoknak a jelentkezését, akik jó eredményeket értek már el egy sportágban országos vagy nemzetközi versenyeken, de továbblépésükhöz anyagi segítségre van szükségük.

 

A pályázatok március 31-ig lehetett benyújtani az online pályázati adatbázisban: LINK ITT!

 

A pályázatok benyújtása regisztrációhoz kötött, amelyet csak felnőtt nagykorú személyek végezhetnek el (18. életévet betöltött pályázó vagy szülő, tanár, edző).

 

Pályázni az alábbi célokra lehet (egy pályázó csak egy kategóriában nyújthat be pályázatot!):

 

A. Eszközvásárlás a pályázó országos és nemzetközi versenyekre való felkészüléséhez (felszerelés, sporteszközök stb.)

 

B. Útiköltség-támogatás, aminek a segítségével a pályázók eljuthatnak a hazai és nemzetközi felkészítő edzésekre, edzőtáborokra, valamint a nemzetközi és országos versenyekre (útiköltség, szállás, étkezés, nevezési díj)

 

C. Egyéb, pályafutáshoz kapcsolódó költségek, amelyek a pályázókat segítik a színvonalas és tartósan jó eredmények elérésében és amelyek vagy - nem férnek bele az A vagy a B kategóriába (pl. koreográfus óradíj, sportpszichológus stb.), vagy - kombinálva használnák fel az A és a B kategória nyújtotta lehetőségeket. Táplálékkiegészítőkre egyik kategóriában sem lehet pályázni.

 

Csak olyan költségek támogatási igényét fogadják el, amelyet nem fedez a sportági szakszövetség semmilyen utánpótlás támogatási forrásból.

 

Kötelező mellékletként csatolni kell az alábbiakat (hiányuk esetén formai hibásnak minősül a pályázat):

 

1. sz. melléklet: érvényes árajánlatok a beszerezni kívánt eszközökről (A kategória) illetve a tervezett versenyek, edzőtáborok ütemezése, költségvetéssel (B kategória), vagy egyéb kiadások tervezett részletes költségvetése (C kategória).

 

2. sz. melléklet: a pályázó elmúlt 2 versenyszezonban elért eredményeinek sportszövetség által igazolt listája (aláírva, pecsételve, szkennelve)

 

3. sz. mellékelt: a tanár/edző támogató nyilatkozata.

 

Nem kötelező mellékletek (4-5.): a rászorultság igazolása és a média-megjelenések listája.

 

A pályázatra rendelkezésre álló keretösszeg 20 millió forint.

 

Kik pályázhatnak?

 

Egyéni (vagy páros) pályázatot nyújthatnak be bármilyen sportág versenyzői, akik o magyarországi sportegyesületnél leigazolt versenyzők

 

- rendelkeznek magyar állampolgársággal, állandó magyarországi lakhellyel és magyarországi közoktatási intézményben folytatják tanulmányaikat

 

- 10. életévüket legalább a 2021. évben betöltik vagy 16. életévüket legfeljebb 2021-ben töltik be

 

- legalább országos versenyen elért 1-3. helyezéssel vagy nemzetközi versenyeken elért 1-10. helyezéssel rendelkeznek

 

A támogatást az alábbi időszakban lehet felhasználni: 2021. május 1. - 2022. február 28.

 

A pályázatokat szakértő zsűri értékeli, a végső döntést a MOL Alapítvány kuratóriuma hozza meg május végéig. A pályázat elbírálásánál elsődlegesen az eddig elért eredményeket veszik figyelembe, előnyös elbírálásban részesülhet az a pályázó, akinek anyagi és családi körülményei ezt indokolják.

  

A 16. életévüket már betöltött, de eredményes sportpályafutást folytató korábbi pályázóink zártkörű pályázat, a Tehetségtámogató Klasszis keretében tudnak támogatást igényelni. A lehetőségről az érintetteket közvetlenül tájékoztatják.

 

A MOL közhasznú alapítványán keresztül 2006 óta karolja fel a fiatal tehetségeket, eddig több mint 5000 sportoló és művészeti vagy tudományos pályára készülő fiatal fejlődését segítette. 2020-ban összesen 85 fiatal nyerte a MOL anyagi segítségét 27 millió forint értékben - olvasható a MOL Alapítvány felhívásában.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA