Újbuda is fontos helyszíne lesz a pénteken rajtoló Giro d’Italiának - térképeken az útvonal

Több kerületi útvonalat is érint majd a pénteken útnak induló Giro d'Italia-mezőny. 

A világ egyik legnagyobb sporteseménye kezdődik meg a pénteken Budapestről rajtoló Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny szerdai csapatbemutatójával, majd a versengés első három szakaszát rendezik péntektől vasárnapig Magyarországon, amelyet korábban még egyik háromhetes verseny sem érintett.

 

Május 6-án a Budapest-Visegrád etappal kezdődik a 105. Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny. A nemzetközi országúti kerékpársport második legjelentősebb versenyének ún. lassú rajtja a Hősök terén lesz, míg az éles verseny Albertfalváról indul - olvasható Erhardt Attila önkormányzati képviselő bejegyzésében

"A mezőny a Gellért téren lép be Újbudára, majd a Műegyetem rakpart, Dombóvári út, Budafoki út útvonalon halad tovább. A "lassú rajt" inkább felvezetőnek tekinthető, a 195 km hosszú, első szakasz éles versenye a 0. km-nél a Hunyadi János úton, a Savoya Park magasságában kezdődik. A verseny előkészítése jelentős útlezárásokkal és a párhuzamos utakon megnövekvő forgalommal jár Újbudán. A verseny napján helikopterek megjelenésére is számítanunk kell" - írta a képviselő.

 

A verseny tehát több újbudai útvonalon is végighalad majd 9 óra 30 perc és 13 óra között. Ez idő alatt ideiglenes útlezárásokra és parkolási korlátozásokra kell számítani. A térképeken jelzett időpontban és útszakaszokon parkoló gépjárművek elszállításra kerülnek majd. (MTI / ujbuda.hu)
 

A 2022-es Giro d'Italia magyarországi szakaszai:

 

1. szakasz, május 6., péntek: Budapest-Visegrád - 195 km

 

2. szakasz, május 7., szombat: Budapest - 9,2 km, időfutam

 

3. szakasz, május 8., vasárnap: Kaposvár-Balatonfüred - 201 km

  

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA