Triatlon-vb: Bragmayer Zsanett egyéniben és váltóban is a világ élmezőnyében

A hamburgi triatlon világbajnokságon a nők egyéni versenyében az újbudai Bragmayer Zsanett - egyetlen magyar indulóként - a 18. helyen ért célba. A vegyes váltó tagjaként a 12. lett az Equilor Team Újbuda SE sportolója.

A brit Georgia Taylor-Brown nyerte meg a nőknél egyéniben a triatlonosok rendhagyó világbajnokságát szombaton Hamburgban, Bragmayer Zsanett a 18. helyen zárt.

 

Az aranyérem várományosai már a 750 méter úszás során az élre törtek, és a 20 kilométeres kerékpáron egy 17 fős boly - benne Bragmayerrel - el tudott menni a mezőnytől. A második számban három kör megtételét követően szétszakadt a vezető csoport, amelyben 12 triatlonos előnyt kovácsolt, a magyar viszont négy társával együtt kicsit leszakadt.

 

 

Az 5 kilométeres záró számban, a futásban már egyértelműen Georgia Taylor-Brown diktálta a tempót, a brit kétséget kizáróan állt az élre és futott magabiztosan a célig, ahová Bragmayer végül 1:49 perces hátránnyal érkezett.

 

Triatlon vb, Hamburg, a nők versenyének végeredménye:

 

1. Georgia Taylor-Brown (Nagy-Britannia) 54:16 perc

 

2. Flora Duffy (Bermuda) 54:25

 

3. Laura Lindemann (Németország) 54:39

 

...18. Bragmayer Zsanett 56:05

  

Vasárnap a vegyes váltók (ez a versenyszám először Tokióban szerepel majd az olimpia műsorán) küzdenek meg egymással, ott a magyar csapat Bicsák Bence, Faldum Gábor, Bragmayer és Kovács Zsófia összetételben áll rajthoz.

 

 

A hamburgi vegyes váltó vb-t eredetileg júliusban rendezték volna, egy nappal a vb-sorozatba tartozó futamot követően. A koronavírus-járvány azonban alaposan átírta a sportág megszokott forgatókönyvét.

 

Az egyéni vb-cím ugyanis a többállomásos sorozatot lezáró döntőt (Grand Final) követően dől el, idén viszont egymás után kellett halasztani, majd lemondani a versenyeket. Ennek következtében a nemzetközi szövetség két héttel a hamburgi verseny előtt úgy döntött, hogy miután nem maradt más nagy viadal a naptárban, a váltó mellett Németországban kerül kiosztásra az egyéni vb-cím is. (MTI)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA