Tagdíj-stop a BEAC-nál: "Igyekszünk terhet levenni a családok válláról"

A BEAC női kosárlabda-szakosztályának vezetése a kialakult helyzetre való tekintettel 2020. április 1. napjától felfüggeszti a tagdíjfizetési kötelezettséget. Az intézkedés egyelőre egy hónapra szól.

A döntés hátteréről a BEAC női kosárlabda-szakosztályának elnöke, Buttás Pál beszélt a beac.hu-nak. 

 

- Mindenkit, így bennünket is, váratlanul ért a kosárlabda élet drasztikus leállása. A megváltozott körülmények között rendkívüli intézkedéseket teszünk a működőképességünk fenntartása és a folyamatos szakmai munka biztosítása érdekében. Minden korosztályban elindultak az online edzések, edzőink és a munkájukat segítő szakemberek nagy lelkesedéssel készítik a különböző szakmai anyagokat, melyek a játékosok körében is teljes sikert arattak. Egyelőre egy hónapra kerül felfüggesztésre a tagdíjfizetési kötelezettség. Mi ennek a döntésnek a háttere? Minden csapatnak más-más lehetősége van. Közel negyven éve vezetem a szakosztályt, mi mindig azok közé tartoztunk, ahol minden fillér kiadását ezerszer meg kellett gondolni. Sajnos most sincs ez másképp. (...)

 

Tisztában vagyunk ugyanakkor azzal, hogy sokan kerültek nehéz helyzetbe, sokan elveszítik a munkájukat vagy keresetük egy részét a járvány következményeként. Éppen ezért, minden nehézségünk ellenére úgy döntöttünk, hogy egyelőre egy hónapra, felfüggesztjük a tagdíjfizetési kötelezettséget. Amennyiben a járványhelyzet indokolja, akkor ezt a döntést a szükséges mértékben meghosszabbítjuk. Mi ezzel az intézkedéssel igyekszünk terhet levenni a családok válláról.

 

Mint a hogy az elmúlt negyven évben, most is töretlenül hiszünk a közösségünk erejében, mindig megbirkóztunk az előttünk álló nehézségekkel, őszintén remélem, hogy most is így lesz - nyilatkozta a legendás sportvezető, aki a BEAC-játékosok és edzők otthoni munkájáról is nyilatkozott.

 

- Az edzők és a játékosok gyorsan és eredményesen alkalmazkodtak a megváltozott körülményekhez. Ezért óriási dicséret mindenkinek, de nem győzzük hangsúlyozni: most az a legfontosabb, hogy mindenki tartsa be a kormány, a helyi önkormányzatok és egyéb szervek előírásait és utasításait. Mindenki legyen türelmes, mindenki maradjon egészséges, mindenki vigyázzon magára és másokra. Minden és minden pótolható, az elveszített emberi élet kivételével.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA