Sporttörténelmet írt az újbudai Rock And Magic Egyesület

A magyar akrobatikus rock and roll történelmében először állt a dobogó legmagasabb fokára a sportág legfelsőbb, Main Class Free Style kategóriájában magyar páros. Deli Alex és Bihari Luca mindössze harmadik közös világversenyükön lehengerlő akrobatikus táncukkal Világkupa-győzelmet szereztek Újbudának és Magyarországnak.

Október 28 és 29-én zajlott az akrobatikus rock and roll sportág egyik legrangosabb eseménye Krakkóban, ahol az újbudai Rock and Magic Sportegyesület a kilenc megrendezett kategóriából nyolcban indította el versenyzőit.

 

A versenyen Ladies és Girls Formation, valamint junior páros kategóriákban világbajnokságot, Main Class Contact Style-ban Európa-bajnokságot, Juveniles, Couple Dance Show és Main Class Free Stlye kategóriákban világkupát rendeztek.

 

Az első napon az egyesület Ladies Formation kategóriában induló The Szupergirls és Party Team nevű csapatai léptek színpadra. A nagy esélyes The Szupergirls világbéke témájú koreográfiájával a selejtező körökben nyújtott stabil teljesítményükkel az első helyen kvalifikálták magukat a döntőbe. A döntőben a lányok nem tudták kihozni magukból a maximumot, több apró hibát is vétettek. Táncukkal világbajnoki bronzérmet akasztottak a nyakukba.

 

A Charlie angyalai témát feldolgozó Party Team az egész nap során kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, amivel a világbajnoki negyedik helyet szerezték meg.

 

A szombati napon mérettették meg tudásukat a felnőtt párosok is. Deli Alex és Bihari Luca történelmi Világkupa-győzelme (korábban magyar páros ebben a kategóriában Világkupán csak a második helyig jutott) mellett Couple Dance Show kategóriában világkupa második helyezést szerzett Barthos Bence (Musztáng SE) és Pap Linda.

 

Main Class Contact Style kategóriában az Európa-bajnokságon a 40 párosból 11. helyen Borek Dávid – Fojt Anna (Dancing Feet), 17. helyen Papp Dávid (Musztáng SE) – Fekete Petra, 24. helyen Magyar Bendegúz (Island Rock SE) – Fábián Zsanett zártak.

 

A junior páros világbajnokság vasárnap zajlott, ahol az egyesület három párosa is megmérettette tudását. Ancsát Attila – Ökrös Júlia új, a Nagy Gatsby stílusú koreográfiájával a világbajnoki második helyezést szerezték meg.

 

A Danicing with the start című TV műsor inspirálta táncával Radics Bálint (Fanatic) – Pap Lola az előkelő 5. helyen zártak. Pór-Zselinszky Benedek és Sümeghy Vivien számára a verseny nem úgy sikerült, ahogyan eltervezték, ők a 8. helyen zártak. Girls nagyformáció világbajnokságon az egyesület két csapatot indított.

 

Az Oscar gála témáját feldolgozó Party Girls csapat a döntőben nyújtotta legjobb teljesítményét, ami a világbajnoki ezüst érmet eredményezte a csapatnak. A Queen nevű formáció a híres Michael Jackson zenéire koreografált táncukkal az világbajnoki negyedik helyet szerezték meg.

 

Juveniles páros világkupán a 36 indulóból Kovács Hunor (Tornádó) – Hortobágyi Júlia a 10. helyen, Pór-Zselinszky Zalán – Varga Borbála a 12. helyen, Koncsek József – Patai Diána a 15. helyen, Németh Hunor (Galaxy) és Adács Alexandra pedig a 16. helyen végzett.

 

Köszönjük a beszámolót a Rock And Magic Egyesületnek és Lengyel Veronikának!

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA