Nyolc MAC-játékos készül a jégkorong-válogatottal a vb-re

Ketten kikerültek a divízió I/A világbajnokságra készülő férfi jégkorong-válogatott keretéből, de a MAC-Újbuda csapatát továbbra is nyolc hokis képviseli Jarmo Tolvanen együttesében.

Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány és stábja - benne Majoross Gergellyel, a MAC-Újbuda vezetőedzőjével - Kiss Dániel hátvédnek (DVTK) és Sárpátki Tamás csatárnak (Fehérvár) köszönte meg az eddigi munkát.

 

Így összesen 3 kapus, 8 hátvéd és 14 csatár maradt a keretben. Mivel a világbajnokságra 22 játékos nevezhető, az edzői stáb még vélhetően egy hátvédet és egy csatárt hagy majd ki a keretből, míg az egyik kapust vésztartalékként nevezi.

 

A MAC-Újbuda Tipsport Liga-negyeddöntős gárdáját továbbra is nyolc játékos képviseli a névsorban, Bálizs, Rajna, Garát, Macaulay, Pozsgai, Bodó, Nagy Krisztián és Terbócs

 

A válogatott április 24-én utazik el Kazahsztánba, ahol április 29. és május 5. között a házigazda kazah, valamint a fehérorosz, a dél-koreai, a szlovén és a litván csapat lesz az ellenfele a világbajnokságon. Az első két helyezett játszhat majd a 2020-as, svájci elit vb-n, az utolsó pedig kiesik a divízió I/B-be.

 A férfi jégkorong-válogatott kerete:

 

Kapusok: Bálizs Bence (MAC-Újbuda), Rajna Miklós (MAC-Újbuda), Vay Ádám (DVTK Jegesmedvék)

 

Hátvédek: Garát Zsombor (MAC-Újbuda), Macaulay Scott (MAC-Újbuda), Pozsgai Tamás (MAC-Újbuda), Stipsicz Bence (Fehérvár AV19), Szabó Dániel (Fehérvár AV19), Szirányi Bence (DVTK Jegesmedvék), Varga Arnold (UTE), Wehrs Kevin (Tölzer Löwen, német)

 

Csatárok: Bartalis István (Schwenningen, német), Benk András (UTE), Bodó Christopher (MAC-Újbuda), Erdély Csanád (Fehérvár AV19), Galló Vilmos (Timra, svéd), Hári János (Fehérvár AV19), Magosi Bálint (DVTK Jegesmedvék), Miskolczi Márk (DVTK Jegesmedvék), Nagy Gergő (FTC-Telekom), Nagy Krisztián (MAC-Újbuda), Sarauer Andrew (Fehérvár AV19), Sofron István (Fehérvár AV19), Terbócs István (MAC-Újbuda), Vas János (DVTK Jegesmedvék)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA