Négy Európa-bajnoki címet szerzett az újbudai Rock and Magic SE

Fantasztikus sikereket ért el az újbudai Rock and Magic akrobatikus rock and roll egyesület. Két héten belül négy Európa-bajnoki címet szereztek az egyesület sportolói, amivel nemcsak az ország, de a világ legeredményesebb rock and roll klubjává tették csapatukat.

Június 4-én, Svájcban rendezték a páros kategóriák Európa-bajnokságát, ahol a felnőtt és a junior kategóriában is magyar Európa-bajnokokat avattak akrobatikus rock and rollban.

 

A felnőtt Main Class Contact Style kategóriában Európa-bajnok lett a Király Ádám-Mercs Gréta páros (Videó a győztes produkcióról itt!), akik ezzel a címmel történelmet írtak, hiszen soha egyetlen magyar párosnak sem sikerült még felnőtt kategóriában dobogóra állni.

 

 

Junior páros kategóriában öt párossal kvalifikálta magát a Rock and Magic SE, akik mind az öten bejutottak a döntőbe egy ukrán és egy svájci duó mellett. És itt, ebben a fináléban először fordult elő, hogy a dobogón három magyar páros állhatott! Az Európa-bajnok végül Ancsák Attila és Ökrös Júlia lett (Videó itt!), akik két héttel korábban a Világkupát is megnyerték, és vezetik a világszövetség ranglistáját is.

 

 

Szintén Európa-bajnokságot rendeztek Budapesten formációs kategóriákban is, ahol az Eb-címek ismét Újbudára kerültek. Felnőtt lányformációs kategóriában Európa-bajnok lett a The Szupergirls csapata (Videó itt!), amely zsinórban már az ötödik Európa-bajnoki címüket nyerte el, beírva magát a sportág történelmébe.

 

 

Páros formációs kategóriában sem talált legyőzőre a Rock and Magic-Musztáng vegyes csapata, a Soldiers, akik magas pontszámokkal lettek Európa legjobbjai (Videó itt!).

 

 

Kiemelkedő teljesítményt nyújtott a Világkupán a Party Girls és a Queen junior formációs csapat, akik arany- és ezüstérmet hoztak a döntőben.

 

 

A begyűjtött négy újbudai Európa-bajnoki címből háromban is szerepet vállalt Ökrös Júlia táncos, aki ezzel is bizonyította, miért is szolgált rá a kerületi Papp László-ösztöndíjra.

 

Az Európa-bajnokok edzői: Lengyel Veronika, Tóth Bence és Telek Virginia.

 

Gratulálunk a legújabb újbudai Európa-bajnokoknak és edzőiknek, és köszönjük, hogy ezekkel a remek teljesítményekkel és eredményekkel tovább erősítették Újbuda sporthírnevét!

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA