Milák Kristóf hatalmas világcsúccsal nyert a budapesti vizes vb-n

Milák Kristóf címét megvédve világcsúccsal aranyérmet nyert a 200 méteres pillangóúszást kedden a budapesti vizes világbajnokságon. Időeredménye: 1.50,34 (az előző világcsúcs: 1.50,73).

A Honvéd 22 éves versenyzője, a szám olimpiai bajnoka, világcsúcstartója és Európa-bajnoka 2019-es kvangdzsui rekordját javította meg. A szám másik magyarja, Kenderesi Tamás 1:55.20-szal a hatodik lett.

 

Milák Kristóf a hétfői előfutamban láthatóan nem erőltette meg magát, de így is bő fél másodperccel volt gyorsabb mint legközelebbi ellenfele, aztán az esti elődöntőben erődemonstrációt tartott, minden idők kilencedik legjobb úszásával szerezte meg a 4-es pályát.

 

A keddi fináléban a zsúfolásig megtelt Duna Arénában Milák ezúttal már az első pillanattól kezdve uralta a mezőnyt, az első fordulónál közel fél másodperccel volt jobb világcsúcsánál a különbség pedig csak nőtt az órához képest. Végül az utolsó métereken csak a digitális vonallal versenyzett.

 

- Felfoghatatlan érzés, a helyszínen 4 ezer, amúgy 15 millió ember volt most velem. Nagyon elsiettem az úszást, elég lett volna egy gyengébb kezdés, akkor sokkal magabiztosabb lettem volna a végén, nagyon csípett a vége – nyilatkozta Milák az M4 Sport-nak. (MTI

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA