MAC-Újbuda: Magyar válogatott csillaggal erősítettek

A magyar válogatott Sofron István a Fehérvár AV19 jégkorongcsapatából a MAC-Újbuda együttesébe igazolt.

Sofron István útja a Fehérvári Titánokból vezetett az EBEL-ben akkor debütáló Székesfehérvárba még 2007-ben. A 2011/2012-es szezonban a liga gólkirályi címét is megszerezte, ekkor 50 meccsen 31 gólt lőtt. A csatár 2013-ban Székesfehérvárról igazolt a német Krefeld Pinguine csapatához, majd az osztrák Klagenfurt és Villach, illetve az amerikai ECHL-ben szereplő Wichita Thunder együttesét is erősítette. 2018/2019-ben újra a Fehérvár AV19-be igazolt.

 

A magyar válogatottban 2007 óta játszik, jelenleg is tagja a kazahsztáni divízió I/A világbajnokságon szereplő csapatnak.

 

Majoross Gergely, a MAC-Újbuda vezetőedzője: - Nagyon boldog vagyok, hogy nálunk folytatja a pályáját. Az elmúlt év nem úgy sikerült neki, ahogy szerette volna és minden pillanatban azt látom rajta, hogy "csakazértis" meg akarja mutatni mindenkinek, hogy mire képes. A mi keretünknek nagy szüksége van egy energikus, gyors, méretes góllövőre és tudom, hogy Sofi mindezt hozni tudja.

 

Sofron István: - Mindenképpen szerettem volna váltani az idei szezon után, amikor megtudtam, hogy Hannu Jarvenpa marad a vezetőedző. Kevés játéklehetőséget biztosított a számomra, nem számított rám emberhátrányban és ember előnyben is csak nagyon ritkán használt, így a meccsek 90%-ban 10-14 perc játékidőt kaptam, ami nem elegendő a számomra. Úgy érzem, hogy nem megfelelően használta ki a képességeimet és nem vette észre a bennem rejlő potenciált, ellentétben sok korábbi edzővel, akikkel eddig dolgoztam. A MAC-Újbuda azért jött szóba, mert Magyarországon ha egy játékos igazán jó szinten szeretne jégkorongozni, akkor 3 csapat jöhet szóba: a Miskolc, a Fehérvár és a Mac. Számomra legideálisabbnak a Mac bizonyult, először is a közelsége miatt. Érden vettünk házat a párommal még novemberben, ott fogunk most lakni hármasban a kislányunkkal.

 

De a legfontosabb szempont az volt, hogy éreztem a Majoross Gergellyel, Berendi Andrással és Kedves Ferenccel folytatott beszélgetéseink során, hogy mennyire fontos nekik az, hogy ott játsszak. Minden tőlük telhetőt megtettek annak érdekében, hogy a MAC-Újbuda csapatában játszhassak a 2019/2020 szezonban, nagyon jól esett a részükről megtapasztalt törődés és bizalom.

 

Ezt sajnos Fehérváron nem kaptam meg idén. Így szívesen fogadtam el az erőn felüli ajánlatukat, amiért utólag is köszönettel tartozom! A jövő szezonra kitűzött célom minimum a rájátszásba kerülés lehet, személy szerint pedig minden erőmmel azon leszek, hogy ehhez hozzá segítsem az új csapatomat. Elsősorban a góljaimmal és kemény játékommal szeretném felhívni magamra a figyelmet. Biztos vagyok benne, hogy mivel Majoross Gergellyel régóta ismerjük egymást, tudja mire vagyok képes, ott és annyit fog használni ahol a legtöbbet tudom kihozni magamból, és ezzel a legjobban segítem majd a csapatot is - idézi az újbudai gárda új támadóját a MAC hivatalos Facebook-oldala

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA