Legendás edzőjét és sportvezetőjét ünnepli a BEAC: Buttás Pál 75 éves

Április 16-án ünnepli 75. születésnapját Buttás Pál, az ELTE-BEAC Újbuda szakosztályvezetője, a klub egyetlen bajnokcsapatának vezetőedzője.

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) női tagozatának korábbi elnöke, volt szövetségi kapitány, az ELTE Tanító és Óvóképző Karának korábbi testnevelője és tanszékvezetője az 1980-as évektől kezdve a BEAC és a női kosárlabda szakosztály meghatározó sportszakembere és sportvezetője.

 

- Tizenöt évig dolgozhattam megszakítás nélkül a BEAC-ban 1985 és 2000 között, plusz négy évet töltöttem különböző, korosztályos válogatottaknál. Hatvan éves koromban saját elhatározásból hagytam fel az edzőséggel. 2000-től szakosztályvezetőként dolgozom. Azt hiszem, büszke lehetek az itt végzett munkámra. Mindent megnyertünk, amit Magyarországon lehet: az 1989/90-es idényben a BEAC felnőtt magyar bajnok lett, Magyar Kupát kétszer nyertünk,(az első Magyar Kupát mi nyertük), többször voltunk dobogón az NB I-ben és a MK-ban. OIK-győzelem, az NB I-ben ifi elsőség, ötször nyertük meg az Országos Főiskolai Bajnokságot, és egyetlen magyar csapatként megnyertük a Duna Kupát. Neveltem egy rakás felnőtt és utánpótlás-válogatottat. Volt olyan időszak, amikor egy időben több mint tíz tanítványom játszott a magyar élmezőnyben. És szeretném kiemelni azt a tényt, hogy követni sem tudom a diplomásaink számát. Játékosaink az élet más területein is maximálisan megállják a helyüket. Számomra talán ez a legfontosabb! - mondta egy korábbi interjúban a ma 75 éves Buttás Pál.

 

A BEAC így köszöntötte legendás edzőjét és vezetőjét közösségi oldalán:

"Ma 75 esztendős szakosztályunk vezetője, egyetlen bajnokcsapatunk vezetőedzője, Buttás Pál. Neve a hosszú évtizedek alatt összeforrt egyesületünkkel, sikerekben és nehézségekben, örömökben és bánatokban is mindig ott állt mellettünk, ott volt velünk. Reméljük, hamarosan személyesen is köszönthetjük eme nemes évfordulón, ami egybeesik bajnokcsapatunk sikerének 30. évfordulójával is! Pali bácsi, Isten éltesse még nagyon sokáig, jó egészséget kívánunk és vigyázzon magára!"

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA