Koronavírus: Elmarad a vízilabdázók világliga-meccse is - a férfi jégkorong-vb is veszélyben

A koronavírus-járvány miatt elhalasztották az Olaszország-Magyarország férfi vízilabda világliga negyeddöntőt, valamint a két ország női válogatottjának összecsapását is. Eközben a divízió I/A férfi jégkorong-világbajnokság lebonyolítását is befolyásolhatja a koronavírus-járvány. 

Nem utazik Olaszországba a férfi vízilabda-válogatott

 

A férfi vízilabdázók találkozóját eredetileg jövő kedden rendezték volna Firenzében, az Olasz Úszó Szövetség azonban hétfőn bejelentette, hogy további intézkedéséig felfüggeszti a bajnoki és a válogatott mérkőzéseket is.

 

A magyar női csapat egy héttel később Győrben fogadta volna az olaszokat világliga-csoportmeccsen.

 

Märcz Tamás Európa-bajnok férfi együttese csoportmásodikként jutott a legjobb nyolc közé a világligában, ahol a világbajnok olaszokkal játszik majd. A mérkőzések új időpontjáról egyelőre nincs információ.

 


 

Jégkorong: A női vb-t már elhalasztották, kérdéses a férfiaké is

 

Eközben a divízió I/A világbajnokság lebonyolítását is befolyásolhatja a koronavírus-járvány Sipos Levente, a Magyar Jégkorongszövetség főtitkára szerint, aki emellett arról is beszélt az M4 Sport Sporthíradójában, hogy az elhalasztott női vb miatt a magyar csapat programját át kell szervezni.

 

- Nem így terveztünk bennmaradni az A-csoportban két egymást követő évben, de helyt fogunk állni jövőre – ígérte hétfőn a szövetségi elöljáró, hozzátéve, hogy a halasztás hátterében a fogadó kanadai tartomány döntése áll.

 

- Maga Új-Skócia, ahol a világbajnokságot rendezték volna, döntött úgy, hogy nem kíván helyet adni olyan rendezvények, ahova több tízezer vagy százezer ember utazik külföldről – mondta. A Nemzetközi Jégkorongszövetség (IIHF) szombaton határozott arról, hogy a koronavírus-járvány miatt a jövő évre halasztják a női jégkorong-világbajnokságot, amelyen – története során először – a magyar válogatott is szerepel.

 

- A topesemények egy sportág számára nagyon fontosak a nézők és a sportolók szempontjából is, tehát bizakodtunk abban, hogy talán ezt el lehet kerülni – mondta Sipos Levente, aki arról is beszélt, hogy a szövetség vezetősége hétfőn ül össze a stábbal, hogy megvitassa, hogyan alakuljon át a következő hetek korábban leszervezett felkészülési programja.

 

- Valószínűleg nem utaznak el a lányok Németországba az ottani felkészülési mérkőzésekre. Igyekszünk a formájukat fenntartani, de a belső motiváció az, amin igazából dolgozni kell, az pedig részint a klubokkal közösen kell, hogy történjen – vázolta fel a feladatokat. A női vb március végén rajtolt volna a kanadai Halifaxben és Truróban, de a módosítás nyomán jövő tavasszal rendezik meg, változatlan mezőnnyel.

 

A főtitkár kitért rá: vasárnap érkezett a hír arról, hogy Szlovéniában nem szeretnének 500 fő fölötti rendezvényeket lebonyolítani, így valószínű, hogy a férfi divízió I/A világbajnokság sem ott lesz.

 

- Ez azonban nem hivatalos IIHF-döntés, hanem egyelőre a befogadó ország saját kommunikációja – hangsúlyozta.

 

A ljubljanai vb – amelyen a magyar válogatott is szerepel – április, május fordulóján lenne. Sipos Levente szerint kevésbé valószínű, hogy halasztva ugyanott rendezik majd meg. A főtitkár komoly problémának nevezte, hogy ha egyes divíziókban lesz vb, másokban esetleg nem, hogyan számolják majd a ranglistapontokat. A leszervezett felkészülést illetően úgy fogalmazott, hogy egyelőre egyik beutazó ország, illetve egyik fogadó ország szövetsége sem mondta le a tervezett mérkőzéseket. (Forrás: MTI)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA