Judo: Éremmel tértek haza a küzdősport-Eb-ről az "újbudai szamurájok"

Havasi Bálint, az Újbudai Sportcentrumban működő Samurai Judo Club versenyzője bronzérmet nyert a Zágrábban megrendezett küzdősportok Egyetemi Európa-bajnokságán.

Július 20. és 23. között Zágrábban rendezték meg a küzdősportok Egyetemi Európa-bajnokságát, ahol 30 ország több mint 1500 indulóval képviseltette magát.

 

Havasi Bálint (-100kg), a Samurai JC versenyzője a Testnevelési Egyetem testnevelőtanár szakos hallgatójaként indult a judósok között, Samurai. Egész nap kiváló formában küzdött, végül bejutott a döntőkbe és bronzérmes lett. Öt küzdelemből négyet ipponnal nyert meg, bosnyák, francia, francia és német ellenfelekkel szemben. Csupán a későbbi döntős grúz bajnoktól kapott ki 3 percnyi kőkemény csata után.

 

Havasi "nagyon jó szellemben küzdött küzdött" klubja beszámolója szerint, "támadott állásban, földön, és végül megérdemelten állhatott fel a dobogó harmadik fokára."

 

A két másik Samurai-os Eb-induló (Száva Zoltán -90kg és Brousil Dorka -52kg) is kitett magáért, szépen dolgoztak az erős mezőnyben. Száva kilencedik lett, Brousil helyezetlenül zárt. Mindhárom judokának és az edzőjüknek is gratulálunk!

 

(Forrás és fotók: facebook.com/samuraijudobudapest)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA