Jön a III. Újbuda Streetball Fesztivál! - 2023 tavaszán is pattog a labda a kerületben

2023 áprilisában és májusában, ezúttal is három helyszínen kerül megrendezésre az Újbuda Streetball Fesztivál. A nevezés és a részvétel ingyenes!

A nagy sikerre való tekintettel a 2022-es év után idén is megrendezésre kerül az Újbuda Streetball Fesztivál, ezúttal is három helyszínen!

 

Elsőként április 22-én, szombaton, Gazdagréten léphetnek pályára a jelentkezők az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. és Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata szervezésében megvalósuló eseményen, amelynek fővédnökei Bakai-Nagy Zita alpolgármester és Keller Zsolt önkormányzati képviselő.

 

A háromállomásos sorozat Gazdagrét (április 22.) mellett Őrmezőn (május 7.) és a Bikás parkban (május 13.) zajlik majd, 3+1 fős csapatok részvételével.

 

A rendezvénysorozat Facebook-eseménye itt!

 


 

III. Újbuda Streetball Fesztivál

 

A versenysorozat rendezője:

 

Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft.

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata

 

1. helyszín: Gazdagrét (1118 Budapest, Gazdagréti tér)

 

Időpont: 2023.04.22.

 

Nevezési határidő: 2023.04.20., 20:00

 

Nevezni ennek a jelentkezési lapnak a kitöltésével és beküldésével lehet!

 

2. helyszín: Őrmező (1112 Budapest, Cirmos utca 4-6. - Katicabogár Játszótér)

 

Időpont: 2023.05.07.

 

Nevezési határidő: 2023.05.05., 20:00

 

Nevezni ennek a jelentkezési lapnak a kitöltésével és beküldésével lehet!

  

3. helyszín: Bikás park

 

Időpont: 2023.05.13.

 

Nevezési határidő: 2023.05.11., 20:00

 

Nevezni ennek a jelentkezési lapnak a kitöltésével és beküldésével lehet!

 


 

Korosztályok/kategóriák

 

I. kategória: 14-17 évesek

 

II. kategória: 18-39 évesek

 

III. kategória: Senior (a pályán tartózkodó csapat összéletkora minimum 120 év)

 

IV. kategória: igazolt játékosok

 

A torna lebonyolítási rendje

 

A nevezett csapatok számától függően csoportmérkőzések (körmérkőzés), és/vagy kieséses rendszerben. Játékidő Minden mérkőzés 12 perc vagy 21 pontig tart (ez változhat a nevezett csapatok számától).

 

Díjazás

 

A kategóriák 1-3. helyezettjei érem, oklevél és ajándékcsomag díjazásban részesülnek. A dobóverseny(ek) győztesei oklevél ill. ajándékcsomag díjazásban részesülnek.

 

Egyéb tudnivalók

 

A mérkőzések a streetball szabályai szerint kerülnek lejátszásra.

 

Csapatlétszám: 3+1 fő.

 

Az I-III. kategóriában kizárólag 1 db olyan versenyző vehet részt, aki a 2022/23-as bajnoki évadban szerepelt NB I; NB I/B; NB2 és MEFOB kosárlabda bajnokságban. IV. kategóriában korhatári besorolás nélkül szerepeltethető létszámkikötés nélkül bármennyi játékos, aki a 2022/23-as bajnoki évadban szerepelt NB I; NB I/B; NB2 és MEFOB kosárlabda bajnokságban.

 

A mérkőzésekre labdát, asztalszemélyzetet és játékvezetőt biztosítunk (1-1 fő). A csapattagok lehetőség szerint azonos színű mezben lépjenek pályára, megkülönböztető mezt biztosítunk. Túlkoros versenyző játéka esetén a csapat eredményeit semmisnek tekintjük. Valamennyi korosztályban vegyes (fiú-lány) csapatok is indulhatnak.

 

Minden egyéb felmerülő kérdésnél a versenybizottság dönt a versenykiírás, illetve a streetball szabályait figyelembe véve. A helyszínen orvosi ügyeletet biztosítunk, de mindenki saját felelősségére vesz részt a rendezvényen.

 

A verseny ideje alatt dobóversenyre kerül sor, melyek a mérkőzésekkel párhuzamosan kerülnek megrendezére. 1 fő 1 csapatba nevezhet, átjátszásra más csapatba nincs lehetőség.

 

A nevezés INGYENES, és online előre történik.

 

Mi az a streetball?

 

A streetball gyökerei a ’80-as évek amerikai metropoliszaiba nyúlnak vissza. A sportág indulása óta a tömegek játéka, bárki beszállhat, hiszen nincsenek bonyolult szabályai, a cél a mozgás élvezete, a szórakozás, az egészségmegőrzés és a közösségi élmény. Magyarországon 1993-ban rendeztek először utcai kosárlabda-bajnokságot.

 

A rendezvénysorozat Facebook-eseménye itt!

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA