Jégkorong: A MAC HKB Újbuda csatára lett az év felfedezettje

A Magyar Jégkorong Szövetség küldöttgyűlésén átadták a szezonvégi díjakat. Az év felfedezettjének járó Mr. Rising Star díjat Schlekmann Márk, a MAC HKB Újbuda csatára kapta.

Az Erste Liga főszponzora, az Erste Bank a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is különdíjakkal és 500 ezer forinttal jutalmazta az idény kiemelkedő játékosait.

 

Az év felfedezettjének megválasztott Schlekmann Márk 20 évesen már harmadik szezonját fejezte be a felnőttek között. Az alapszakaszban 46 pontot ért el, a MAC HKB Újbuda arany fejvédős játékosa lett, és a rájátszásban is 7 pontig jutott. Szerepelt a decemberi, divízió 1/A-s U20-as vb-n.

 


  

A legjobb csatárnak járó, ifj. Ocskay Gáborról elnevezett díjat az előző évhez hasonlóan ezúttal is Erdély Csanád (Hydro Fehérvár AV19) vehette át, a hátvédek között az ugyancsak fehérvári Horváth Milán volt a legjobb, ő érdemelte ki a Pásztor Györgyről elnevezett díjat.

 

A kapusok között Rajna Miklóst találta a legjobbnak a szakmai bizottság, így ő vehette át a Vedres Mátyás vándorkupát. A legtechnikásabb játékosnak járó Miklós-kupát már sorozatban harmadszor a fehérvári Hári János kapta. A legjobb elsőéves felnőttjátékos díja, a Kósa-kupa is fehérvári kézbe került, Németh Kristóf vehette át.  A Leveles-kupát, vagyis a legjobb ifjúsági korú hokis díját Horváth Bence, a finn KalPa 18 éves légiósa érdemelte ki. Az év legsportszerűbb játékosa, vagyis a Mr. Fair Play díj győztese Salló Alpár, a bajnok Csíkszeredai Sportklub hátvédje lett.

 

A Mr. Spirit díj annak jár, aki a jégkorong iránt a leginkább elkötelezett, aki a legjobban példázza a sportemberi magatartást, az elhivatottságot és az alázatosságot, aki nem feltétlenül a statisztikai mutatóival, hanem a hozzáállásával és a munkavégzésével tűnik ki. Az elismerést ezúttal Hetényi Zoltán, a DEAC kapusa kapta.

  

A nőknél a legjobb csatárnak Garát-Gasparics Fannit, a válogatott és a MAC Budapest csapatkapitányát választották, aki ezzel megvédte címét. A hátvédek között sorozatban harmadszor végzett az élen Odnoga Lotti (Dartmouth). A kapusok között Németh Anikó (MAC Budapest) volt a szezon legjobbja.

  

Idén negyedszer adták át a Kéri Rudolf emlékdíjat, amellyel azokat jutalmazzák, akik sokat tesznek a sportágért. A győztes Tornyi Gábor, a Vasas és a női válogatott felszerelés-menedzsere lett. Az önkéntesek közül Czeglédi Gergő, Horváth Eszter, Forintos József és Ómajtényi Bendegúz László segítőkész munkáját ismerte el a szövetség.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA