Ismét bővült a Gabányi Sportcsarnok - videó

A Gabányi László Sportcsarnokra tervezett beruházások zöme már megvalósult, a legújabb szakaszt – az épület második emeletét – április elején adták át a kerület vezetői.

A sport segít a fiataloknak jellemük fejlődésében, megtanítja a fair play szabályait, az ellenfél iránti tiszteletre nevel, segíti a küzdeni akarást. Olyan tulajdonságokkal ruházza fel őket, amelyek szükségesek ahhoz, hogy valódi emberré váljanak

 

– fogalmazott köszöntőjében Simicskó István honvédelmi miniszter, Újbuda országgyűlési képviselője. A politikus kifejtette, a sportbarát tervek megvalósulását a kormány mellett az önkormányzatnak is támogatnia kellett, hiszen a feltételeket neki kell biztosítania.

 

Hoffmann Tamás polgármester kiemelte: az elmúlt években Újbudán új sportlétesítményeket, futóköröket, szabadtéri edzési lehetőségeket alakítottak ki, sok iskolában és óvodában felújították a sportpályákat. A Gabányi elhanyagolt épületéből évek hosszú munkájával valódi sportkomplexumot csináltak.

 

A Hauszmann Alajos utcai sportcsarnokot 1983-ban adták át, először a BHG SE használta, majd a ’90-es években beköltöztek a műegyetemisták, illetve a MAFC, amelynek férfi kosárlabdacsapata volt a legerősebb. A csarnokot is a MAFC legendás kosarasáról, a 229-szeres válogatott Gabányi Lászlóról nevezték el.

 

A létesítmény 2009-ben került az önkormányzat tulajdonába, nagyon rossz állapotban: az ingatlan beázott, elhasználódott, a műfüves pálya balesetveszélyes volt, így többlépcsős rekonstrukció várt az üzemeltetőre, az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft.-re. Az állagmegóváson túl az évek során öltözőkkel, crossfitteremmel, sporteszközökkel, új műfüves pályával és parkolókkal is bővült a komplexum.

 

A teljes modernizáció nyomán ma már méltó helyen tudnak játszani és edzeni a sportolók, köztük a MAFC és a BEAC kosárlabdacsapata, valamint az OSC is. A most átadott közel 600 négyzetméteres emeleten konferenciaterem, irodák és edzői pihenők kaptak helyet. A felújítást részben tao-forrásból, részben kormányzati, valamint önkormányzati támogatásból finanszírozták

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA