Indulnak a BEAC-edzések a Gabányiban

Betartva a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének ajánlását, júniustól indítja újra edzéseit a BEAC kosárlabda-szakosztálya. A foglalkozásokat szigorú előírások mellett a Gabányi László Sportcsarnokban tartják az egyesület edzői, és a tervek szerint egész nyáron folyik majd a munka a Hauszmann Alajos utcában.

Hosszú hetek várakozása és előkészítő munkája után, június 2-ától kezdődően újraindul az élet a BEAC kosárlabda-szakolsztályánál. A pünkösdi hosszú hétvégét követően, több mint 10 hét után ismét elkezdődhet az érdemi munka, a BEAC csapatai a Gabányi Sportcsarnokba költöznek be, ahol szigorú előírások mellett dolgoznak majd az edzők és játékosok.

 

Kedden délelőtt elsőként a felnőtt női NB I-es csapat, a fővárosban tartózkodó tagjai veszik birtokba a Hauszmann Alajos utcai csarnokot, majd délutántól az utánpótlás-játékosai dolgoznak majd a parketten - írja a beac.hu.

 

A játékosok önkéntes alapon, írásos beleegyezéssel, kiskorúak esetében a szülő hozzájárulásával, valamint a betegség-, panasz- és tünetmentességet igazoló nyilatkozattal jelentkezhetnek a foglalkozásokra. A sportcsarnok területére mindenkor csak panasz- és tünetmentes sportoló és edző léphet be, a belépéskor pedig kötelező a kihelyezett kézfertőtlenítő használata. A sportcsarnokban nem lehet öltözni, és várakozni csak – amennyiben az időjárás engedi – a csarnokon kívül lehet. A csarnok területére csak a játékosok és az edzők, valamit a szakosztály dolgozói léphetnek be. A játékosok közötti kontaktus minimalizálásának érdekében a belépés és a kilépés elkülönített be- és kijáraton történik. Öltözésre a csarnokban ebben az időszakban nincs lehetőség, és mindenki szigorúan csak a saját kulacsát, törölközőjét, sportmezét használhatja, amit minden edzés után kötelező hazavinni.

 

A szakosztály vezetése még a járványhelyzet kezdetén úgy döntött, felfüggeszti a tagdíjfizetést mindaddig, ameddig a szokott formában nem tudnak edzéseket tartani. Mivel ennek lehetőségei júniustól adottak, a tagdíjfizetési kötelezettség 2020. június 1-jétől újra vonatkozik a sportolókra.

 

A BEAC tervei szerint – és amennyiben ezt a járványhelyzet megengedi – idén egész nyáron lesznek edzések az egyesület sportolói számára.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA